Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-27 14:54:00

59 millió euró kell az Erste Csoportnak

59 millió euróra van szüksége az osztrák Erste Csoportnak ahhoz, hogy teljesüljön az új, kilenc százalékos tőkemegfelelési mutató – közölte csütörtökön a bankcsoport.

Az előzetes számítások a bank idei első féléves eredményein alapulnak. A végleges tőkeigényt várhatóan a harmadik negyedév adatai alapján, novemberben állapítja meg az Európai Banki Felügyelet (EBA) – írták a bécsi közleményben. A tőkemegfelelési mutató az EBA számításain alapul. Beleszámították az osztrák állam által a 2008-as bankmentő csomag részeként rendelkezésre bocsátott ezerkétszáz millió eurót (Partizipationskapital), ellenben nem foglalja magában a hibrid tőkeelemeket (azaz főként a kölcsöntőke különböző fajtáit) és a magánbefektetők által rendelkezésre bocsátott 540 millió eurót - írták a közleményben.

Az európai adósságválságra válaszul elfogadott intézkedéscsomag részeként az Európai Pénzügyi Felügyelet (EBA) elrendelte, hogy a hetven legnagyobb nemzetközileg aktív európai bank tőkemegfelelési mutatója nem lehet kevesebb kilenc százaléknál. A feltőkésítéshez összesen 106 milliárd euróra lesz szükség az előzetes adatok szerint.

Az osztrák pénzügyi szabályozó intézmények tájékoztatása szerint az osztrák bankok közül az Erste Bank, a Raiffeisen Zentralbank (RZB) és az Österreichische Volksbanken (ÖVAG) szerepel a hetven európai pénzintézet között. Az osztrák bankokra összesen 2,9 milliárd euró jut a 106 milliárdos összegből.

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.