Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-06-14 20:43:00

Áll a bál Kaposváron: tiltakoznak a szakszervezetek

A kormány intézkedései ellen tüntetnek szakszervezetek csütörtökön Kaposváron; a forgalomlassító autós demonstrációval és a belvárosi Európa parkba szervezett tiltakozással az aznapi országos akcióhoz kapcsolódnak a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) képviselői, illetve a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségéhez (MSZOSZ) tartozó ágazatok és nyugdíjasok.

Utasi Tamás, az MKKSZ Somogy-Tolna megyei titkára a demonstrációról kedden, Kaposváron tartott sajtótájékoztatón elmondta: a törvények visszamenőleges hatálya ellen, az egyeztetés hiánya miatt tiltakoznak, valamint nehezményezik, hogy a törvények tartalmáról csak utólag, a médiából értesülnek.

"Azért is érthetetlenek és elfogadhatatlanok a kormány intézkedései, hiszen a kormány sikere a közszolgák sikerességétől is függ" - mondta a csütörtök délutáni autós demonstrációt szervező érdekképviseleti vezető, megjegyezve, hogy az aznapi fővárosi tiltakozásra Somogyból több mint tíz busz viszi a demonstrálókat.

Az MSZOSZ a kaposvári Európa parknál tart tiltakozó akciót a nyugdíjasokat, a munkavállalókat és a rendvédelmi dolgozókat érintő megszorítások ellen. A résztvevők az érdekegyeztetés teljes felszámolásán kívül az igazságtalan egykulcsos adórendszer ellen is tiltakoznak - mondta Svajda József somogyi és egyben régiós szakszervezeti vezető. Mint hozzátette, azt kifejezetten nem akarják, hogy pártok képviselői jelen legyenek a kétórás tiltakozó akción.

 

MTI


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.