Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Ezt kaptuk
2011-03-19 19:33:00

Áldást szoktam kérni O.V. min.elnök úrnak is

Tisztelt Főszerkesztő Úr! A legutóbbi "Vezér" cikke és az abban olvasott elvakult kommentelő testvérek indítottak arra, hogy felhívjam az Ön figyelmét valamire, hátha kedve volna belőle szülni egy Vezér cikket. http://www.miniszterelnok.hu/beszed/kapzsisag_mertektelenseg_all_a_valsag_hattereben

Amikor rátaláltam erre a min.elnöki beszédre, arra gondoltam, hogy bármely keresztény ember beleszerelmesedik a Nagy Vezérbe, hiszen az – úgy látszik – Isten igéje szerint gondolkodik, és hogy ILYEN EMBER KELL NEKÜNK! Ugyanakkor meg is döbbentem, hogy ha így gondolkodik a Nagy Ember, akkor mi zajlik ebben az országban???
Aztán észrevettem, hogy a cikk a válság kezdetén, 2008. október 17-i keltezésű és ez a mondanivaló ütött a legjobban:

„Van itt egy apostoli intés, amit a modern politikai életben is szem előtt kellene tartanunk. Így hangzik: „Mert nem beszédben áll az Istennek országa, hanem erőben.” És használ az Írás egy olyan szóösszetételt, amit politikában nem szoktam hallani, de most, amikor ide készültem, sikerült előásnom: a szóharc kifejezést. Így ír Pál apostol: „Ha valaki másképpen tanít, és nem követi a mi Urunk, Jézus Krisztus egészséges beszédeit és a kegyesség szerint való tudományt, az felfuvalkodott, aki semmit sem ért, hanem vitatkozásokban és szóharcokban szenved, amelyekből származik irigység, viszálykodás, káromlások, rosszakaratú gyanúsítások, megbomlott elméjű és az igazságtól megfosztott embereknek hiábavaló torzsalkodásai, akik az istenfélelmet nyerekedésnek tekintik”. Elég kínos ezeket a szavakat olvasni. Ha a Parlamentben felolvasnám, valószínűleg sokan személyes sértésnek tekintenék.”

Alternatív következtetésem a következő lett (amelyiknek nyilván csak valamelyike lehet igaz, nagy jóindulattal):
Vagy előre megírták neki (KDNP-s barátaink) ezt az egyébként zseniális beszédet, amit Ő hitelesen felolvasott (de az ő szívébe már nem biztos, hogy eljutott)
Vagy pedig nagyon is érti miről van szó és szándékosan történik minden úgy az országunkban, ahogyan most történik, s ez akkor a rosszabb verzió.

Én – az országunk érdekében – hinni akarom, hogy legrosszabb esetben is csak az első verzióról van szó…
Én őszintén nagyon szeretném, ha egy sikeres, jóléti Magyarországnak (avagy Magyar Köztársaságnak) sikeres Miniszterelnöke és kormánypártja lenne, és nekem tök mindegy, hogy őt/ezt itt e Világban hogy hívják és mi színe, azonban a képmutató "farizeusság" látványától rosszul vagyok.
Imáimban áldást szoktam kérni az Úrtól O.V. min.elnök úrnak is (háttérbe szorítva személyes kételyeimet), mert egy országot felelősen irányítani az nagyon-nagyon nehéz dolog [pláne bibliai alapon egy keresztény hívő (?) min.elnöknek].

Korrektség okán tájékoztatom, hogy egy másik keresztény sajtóorgánum is megkapta a linket tőlem, de meglepődnék, ha ők írnának ebből cikket.
Sok sikert a munkájukhoz, nagyon tetszik a mindennapi.hu

üdv,
Tigger

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.