Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
2010-10-22 17:44:00

Hétköznapi divat – mindennapi szemmel

Street fashion

A divatipar a nőt a férfi vágyainak tárgyává, szex-szimbólummá vagy egyszerűen csak fogyasztói célcsoporttá tette. Hisszük, hogy minden ember – férfi és nő – az Isten képmására teremtetett egyedi darab, és mint ilyen, méltósága van. Nem a ruha teszi, de öltözködik, és ebben örömét leli.

A játékosság, az önkifejezés igénye társas lény mivoltunkból fakad, amit hitünk szerint szintén Istentől kaptunk. Az egyéniségünk egyik lehetséges kifejezőeszköze, „csomagolása” a ruha, az öltözködés, azaz a divat. Nem kell hivalkodónak lennie ahhoz, hogy érdekes legyen. Szeretnénk megmutatni minden olyan öltözködési stílust, trendet, törekvést, amely szerintünk megfelel ennek az emberképnek. A street fashion bejegyzésekben olyan embereket mutatunk be, akik öltözködésükkel vállalják egyéniségüket, feltűnőek vagy éppen visszafogottan elegánsak, vagy egyszerűen csak „ jól néznek ki”. Nem gondoljuk, hogy ezt csak drága cuccok segítségével lehet elérni. Tapasztalatból tudjuk, hogy a turkálókban gyakran bukkan az ember olyan darabokra, amelyek garantáltan nem jönnek szembe az utcán. Azt sem gondoljuk, hogy a jó megjelenés korhoz vagy testalkathoz kötött: minden korosztály és konfekciós méret képviseltetve lesz majd a rovatban.

Felkutatunk olyan beszerzőhelyeket, amelyek valamilyen szempontból – olcsók, kreatívak, egyediek, vagy mindezek együtt – érdemesek a figyelemre. Írunk olyan törekvésekről, mozgalmakról, amelyekről úgy érezzük, hogy az általunk is vallott értékek mentén dolgoznak, vagy határozzák meg céljaikat. És írunk azokról, akik „ csinálják” a divatot: kreatív alkotókról és nagy tudású mesterekről, tervezőkről, iparművészekről, szabókról, varrónőkről, és még sokan másokról, akik nélkül az egész nem létezne.

Mindezt Budapesten és néha azon kívül.

                                                                                                  Lőrincze Judit

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.