Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Életmód
2011-07-05 18:30:00

Katolikus papok bőrébe bújhatunk

Vatican Wars: bizarr közösségi játék

Vallásos közösségi játék bukkant fel az interneten: a Vatican Wars által magunkra ölthetjük a reverendát.

A játék kitalálói szerint a Vatican Wars közösségi játékkal a katolikus papi hivatás mindennapjaiba nyerhetünk betekintést, mi több: át is élhetjük ezeket.


Többen járnak templomba

Az ötletgazdák szerint a játék amellett hogy szórakoztató, a hitéleti aktivitást is növelheti. Bár heves ellenkezést váltott ki egyházi körökben, hamarosan virtuális pápát is választhatnak maguknak a regisztrált játékosok.

Az online játék a maga nemében egyedülállónak mondható, hiszen vallási, politikai és társadalmi kérdéseket is feszeget. A Vatican Wars a 30 ezer tagot számláló PriestVille utódjaként debütált június közepén.


PriestVille, a Vatican Wars elődje

A játék hatásairól már felmérés is készült, amelyen azok vettek részt, akik naponta több percen keresztül „játszottak” a PriestVille-lel. A kapott adatok alapján a felmérést végzők azt szűrték le, hogy a játékban részt vevő emberek 30 százaléka gyakrabban megy vasárnaponként szentmisére. Döbbenetes különbség jelentkezett a bibliaolvasási szokásokban is: a korábbi 4 százalékról 52 százalékra ugrott azoknak a száma, akik hetente legalább egyszer beleolvastak a Szentírásba.

–mi–

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.