Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Életmód
2011-05-23 16:55:00

6 millió font kártérítésről döntött a bíróság

Tönkretette páciensét az Istent játszó sebész

Több mint hatmillió font kártérítést ítélt a bíróság egy nőnek, aki plasztikai sebészét perelte. A nő állítása szerint orvosa „Istenként játszott vele”.

Penny Johnson, a beszédes nevű Godstone-ból (God=Isten, Stone=Szikla) egész pontosan £6,190,884.92 fontot nyert abban a bírósági perben, amelyben a plasztikai sebészét vádolta. A nő állítása szerint Le Roux Fourie 2003-ban kísérleti jelleggel végzett rajta sebészeti beavatkozást.

A felperes, egykor sikeres üzletasszony elmondta: idegosszeomlást kapott egy arcfelvarrás következtében, amely mind szakmailag, mind pedig emberileg megviselte. A nő állítja, maga a sebész beszélte rá a drasztikusabb beavatkozásra. Az alperes, Mr. Fourie tagadta, hogy kísérleti jelleggel végzett volna sebészi beavatkozást a felperesen.

Penny Johnson arca a műtét előtt és után. Az asszony nem képes mozgatni arcizmait.

A londoni legfelsőbb bíróságon Johnson asszony 54 millió fontot követelt az elszenvedett sérelmekért, mivel cégének 2009-es becsődőlését is a félresikerült műtéttel magyarázza. Azt is elmondta: nem tudta a három gyermekét rendesen ellátni, valamint házassága is megromlott a félresikerült műtét következtében. Állítása szerint a stressz miatt is romlott a fizikai állapota. Az asszonynak végül több mint 6 millió fontot ítéltek oda az elszenvedett sérelmekért.

Már az ókori Indiában is végeztek beavatkozásokat, de a plasztikai sebészet a huszadik század közepétől indult hódító útjára. Az első időkben helyreállító műtéteket végeztek, de idővel az esztétikai műtétek kerületek előtérbe. Az első ilyen operációt 1962-ben végezték, akkor szilikont ültettek be egy nő mellébe. Előtte a kísérletezés időszakában volt a plasztikai sebészet: nejlont, teflont, üveget és elefánt-csont golyókat is használtak a mellnagyobbításhoz.


(mi)

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.