Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Életmód
2011-08-14 12:00:00

Elutasította a bíró az erőszakra buzdító olvasmányt

Nem kaphatta meg a Sátán bibliáját

Egy amerikai bíró elutasította egy elítélt kérését, aki a Sátán bibliáját akarta magával vinni a börtönbe.

Kevin Halfmann, egy illinois-i börtönben raboskodó férfi arra hivatkozva akarta bevinni a rácsok mögé az olvasmányt, hogy ő ateista, és a könyv elengedhetetlen „vallása” gyakorlásához. Miután elutasították a nem mindennapi kérést, Halfmann felháborodását fejezte ki. Szerinte ugyanis alkotmányos jogai sérültek azáltal, hogy nem kaphatott egy példányt az omniózus bibliából.


Gyűlöletet szít

Donald Wilkerson bíró elmondása szerint biztonsági megfontolások mérlegre tétele után döntött úgy, hogy nem engedélyezi a durva olvasmányt a cellában és elutasítja a kérelmet. Indoklása szerint a könyv gyűlöletre és erőszakra ösztönözhet; az egyik rész szerint ha egy férfi megüti az egyik arcunkat, törjük össze öklünkkel az övét. Az amerikai Centralia város börtönében raboskodó férfi szexuális zaklatás miatt került rácsok mögé és leghamarabb 19 év után szabadulhat.

Anton Szandor LaVey 1969-ben írta a The Satanic Bible (Sátáni Biblia) című könyvét, melyben a sátánizmus alapjait fogalmazza meg. A Sátáni Bibliát 20 éve tiltották be Illinois állam börtöneiben a gyűlöletkeltő és erőszakra buzdító szavai miatt.

 

mi, CBN News

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.