Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Életmód
2011-07-12 20:40:00

A vezetés közbeni sms-ezés veszélyeire figyelmeztet a tinisztár

Justin Bieber szerint túl sok fiatal hal meg

A fiatal tinisztár a vezetés közbeni e–mailezés és sms-ezés veszélyeire hívja fel a figyelmet.

Justin Bieber, Amerika aktuális kedvenc tinisztárja egy olyan kampány mellé állt, amely a vezetés közbeni üzenetküldés veszélyeire hívja fel a figyelmet. A popénekes egyúttal egy olyan alkalmazást is népszerűsít, amelynek segítségével a készülék letiltja a szöveg– illetve e–mail küldést, ha a jármű meghaladja a sebességhatárt. Ha öt másodpercig nem érzékel mozgást, akkor visszakapcsolja ezeket a funkciókat.


Kontroll

Egy közúti baleset következtében elhunyt tinédzser, Alex Brown szülei alapítványt hoztak létre lányuk emlékére és indították a mostani kampányt. Így akarják ugyanis felhívni a figyelmet a vezetés közbeni mobiltelefonálás veszélyeire.


Alex Brown a vesztébe rohant. Fotó innen.

Bieber elmondta: 17 éves autóvezetőként ő maga is tisztában van azzal, hogy számtalan zavaró tényező léphet fel az úton, az e–mailezéssel pedig még nagyobb a baleset kockázata. Hozzátette: a közúti szerencsétlenségek megelőzhetőek, ha a fiatalok betartják az alapvető szabályokat.

A Phone Guard alkalmazással egyfajta kontroll alakulhat ki, és biztonságosabbá válhat a vezetés. Bieber elmondta: túl sok fiatal veszti életét az utakon a vezetés közbeni sms-ezéssel. Az elkövetkezendő hetekben a Brown család Bieber-rel karöltve folytatnak majd intenzív kampányt a mobiltelefonok vezetés közbeni használata ellen.

 

–mi, BBC–

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.