Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Életmód
2011-06-19 22:00:00

Magatartási kódexet is bevetnének

Illetlen turisták az indiai templomokban

Sokszor hiányos öltözetben jelennek meg a nyugati turisták az indiai Goa környékén található keresztény és hindu templomokban. Ezért néhány szent hely bezárta a kapukat a turisták előtt.

Az indiai Goa környékén található keresztény és hindu templomokban sokszor hiányos öltözetben jelentek meg a nyugati turisták. Sokan illetlenül viselkedtek, nem adták meg a kellő tiszteletet a helynek és a helyieknek. A helyi egyházi vezetők azon gondolkodnak, hogy öltözködési- és viselkedési szabályokkal utasítanák rendre az illemet nem ismerő nyugatiakat.


Imazavarók

A Bom Jesus bazilikát a 16. században építették a portugálok. Turisták százai látogatnak el oda minden évben, de Savio Berretto tiszteletes elmondása szerint semmilyen tiszteletet nem mutatnak a hely iránt. A tiszteletes elmondta: szerettek volna alkalmazni valakit, hogy egyfajta iránymutatásként szolgáljon a sorból kilógó (hangoskodó, hiányos öltözetű) turistáknak, de ez nem működött. A templomot látogató, ott imádkozó helyi lakosok is panasszal éltek az "idegenek" iránt. Állításuk szerint kiabálnak, fotózkodnak és hiányos, áttetsző ruházatban látogatják a templomot. Barretto szerint egy magatartási kódex megfogalmazásán dolgoznak, az egyház így szűrné ki a szent helyeket semmibe vevő nyugatiakat.


A Bom Jesus bazilika

A legtöbb turista Nagy Britanniából érkezik Goába, akiket nemcsak a környezet szépsége érdekel. Mint a Christiantoday megírta, gyakran engedik el magukat, hedonista életmódjukkal pedig rosszallást váltanak ki a helyiekből. A hindu templomok múlt héten zárták be kapuikat a rendbontók előtt, akik nem egyszer csókolóztak, hangoskodtak, vagy bikiniben bámészkodtak a helyieknek sokat jelentő szakrális helyeken.

mi

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.