Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Életmód
2011-07-29 14:00:00

Furcsa nevekkel bombázzák gyermekeiket a szülők

Hiába ördögfióka, nem nevezhetik Lucifernek

Egyre több szülő nevezte volna el gyermekét Lucifernek Új-Zélandon, de a szigetország anyakönyvi hivatala megálljt parancsolt a kívánalmaknak.

Ú-Zéland anyakönyvi hivatala megtiltotta, hogy szülők Luciferre kereszteljék, pontosabban Lucifernek nevezhessék el hivatalosan gyereküket – adta hírül a Dailymail.


Google és Lego

A szigetország anyakönyvi hivatala nem egyetlen kérelem miatt határozott a szigor mellett, hanem azután, hogy már a harmadik szülői páros próbálta Lucifernek anyakönyveztetni – feltehetően fiú – gyermekét.

A hivatal emellett nemet mondott még az Adolf Hitler, a Herceg, Bíró (Judge), Király (King), Lovag (Knight) és Uram (Mr.) nevekre is. Egy új-zélandi bíró arra hívta fel a merész neveket választó szülők figyelmét, hogy a most viccesnek, egyedinek tűnő nevek igencsak megkeseríthetik gyermekük életét felnőttként. Svédország is élen jár a furcsa névválasztásban, ott a Google és a Lego is bekerült már egy-egy anyakönyvi kivonatba.(Újra divat a vezetéknév-csere?)

A hollywoodi és egyéb sztárok közismerten híresek arról, hogy gyerekeiknek rendhagyó nevet adnak – a Kékmedvétől a Pilótaellenőrig akad minden –, de Luciferük még nekik sincs.

 

mi, dailymail.co.uk, MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.