Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Életmód
2011-07-03 13:35:00

Rendkívüli veszteséget okoz a fürdőknek a szélsőséges időjárás

Bezártak a strandok a hideg miatt

Bár nyár van, a budapesti strandok és fürdők kihasználtsága a tavaszi hónapokat idézi: a szokásosnál negyedével kevesebben vendég fordul meg a fürdőkben – tudta meg a közszolgálati rádió

Szőke László, a Budapesti Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója elmondta: – a pünkösdi hétvége óta gyakorlatilag minden hétvégén rossz az idő, sőt eddig hét közben is csak két-három melegebb nap volt. Mint mondta, nyáron egy jó hétvégén 20-25 ezer vendégük van, most viszont csak hat-hétezer jelenik meg az állandó fürdőkben. –

A Budapesti Gyógyfürdők Zrt. kezelésében nyolc állandó fürdő és öt strand van. Szombaton a strandok csak délig voltak nyitva, ma viszont Szőke László szerint az is elképzelhető, hogy egyáltalán nem nyitnak ki, mert annyira rossz az idő. Azt viszont, hogy emiatt mekkora lesz a bevételkiesés, csak augusztus végén, szeptember elején lehet megtudni.

„Tavaly közel 700 millió forint veszteségük volt a gyógyfürdőknek. Mi azt vállaltuk, hogy két év alatt nullszaldóssá tesszük a fürdők működését, ezt a tervünket nagyon komolyan befolyásolja ez a mostani időjárás.”

A várt, de egyelőre elmaradni látszó bevételből a fürdők felújítását végeznék el: pótolnák például a kiesett csempéket, megújítanák a burkolatot, de más – vendégcsalogató beruházásokat végeznének.

(MR1)


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.