Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Életmód
2011-01-24 10:22:00

Párbeszéd a Szentíráson keresztül

Az amerikaiak kétharmada hallja Jézust

Az amerikaiak nagy része hisz abban, hogy Jézus történéseken vagy érzéseken keresztül beszél az emberekhez, derül ki egy nemrég megjelent tanulmányból.

Az emberek életében az egyik legmeghatározóbb kapcsolatot Jézus jelenti, adja hírül egy tavalyi amerikai felmérés, mely szerint az amerikaiak több, mint fele hisz abban, hogy Jézus gondolatokon, lelki rezdüléseken és érzelmeken keresztül beszél hozzájuk. Egy kaliforniai kutatócsoport 1984 óta vizsgálja a keresztény értékeket és a hitet. A vizsgálatba 1002, véletlenszerűen kiválasztott felnőttet vontak be.

Az eredmények kiértékelései során kiderült, ötből két ember szerint Jézus a Szentíráson keresztül kommunikál velük. Egy harmaduk szerint Jézus jeleket küld prédikációkon, csodákon keresztül, vagy más emberek szavaival beszél hozzájuk. Körülbelül egy ötödük pedig valóban is hallja Jézus szavait.

A megkérdezett amerikai emberek mintegy kétharmada, 67 százalék vallja, hogy jelenleg is személyes kapcsolatban áll Jézussal. Ezt a nők 72, az evangélikusok 82 százaléka állította, 79 százalékuk pedig politikai és társadalmi kérdésekben konzervatív beállítottságúnak vallotta magát.

A felmérés összefüggést állapított meg az életkor és a hit között. Minél fiatalabbak voltak a megkérdezettek, annál kevésbé vallották, hogy személyes kapcsolatuk lenne Jézussal. A 65 éves vagy e feletti korosztály 72 százalékának van személyes kapcsolata Jézussal, a 46 és 64 év közötti embereknél ez 70 százalék. A 27-45 évesek 65 százalék és a 18-26 éveseknél 52 százalék.

Egy másik tanulmány is ugyanezt a tényt támasztja alá. A Lifeway nevű keresztény szervezet felmérése szerint az 1980 és 1991 között született amerikai generáció vallási tekintetében a legheterogénebb. Az 1200 megkérdezett ember 65 százaléka vallotta magát kereszténynek, ebből 15 százalékuknak van személyes kapcsolata Jézussal.  

Bander Csilla

(Forrás: pro-medienmagazin)

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.