Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Életmód
2011-05-11 19:08:00

A közösségi zenehallgatást forradalmasíthatja egy új magyar találmány

A Rézangyalban magad választod a zenét!

A közösségi zenehallgatás szabályait alakítja át az az új magyar találmány, amely az éttermekben, bárokban és szórakozóhelyeken hallható háttérzene kiválasztásba vonja be a jelenlévőket.

A Noispot névre keresztelt berendezés egy internetkapcsolattal rendelkező, zenéket tartalmazó dobozból áll, a rendszer másik eleme pedig az a vezérlőszoftver, amely a látogatók okostelefonjára telepítve mutatja meg a választható számokat. A szoftver segítségével minden látogató egyfajta lemezlovassá válhat, szavazhat arról, hogy a lejátszási listákból milyen zenék és mikor legyenek hallhatók. A lejátszás sorrendjénél a rendszer több szempontot is figyelembe vesz - például, hogy ne legyen túl sok ismétlés -, de elsősorban a szavazatok száma szerint rendezi a dalokat.

A Noispot működését néhány hónappal ezelőtt a budapesti Rézangyal Bistróban mutatták be a közönségnek. A találmány hamarosan a világ több nagyvárosában is működni fog - közölték a rendszer fejlesztői, akik szerint a szórakozóhelyek többségének az a tapasztalata, hogy a megfelelően válogatott zenékkel még a vendégek is tovább maradnak, és még többet is fogyasztanak. A rendszer szoftvere a válogatáson túl meg is jegyzi a felhasználó egyéni ízlésvilágát, így ha valaki akár egy külföldi út során Noispot állomással felszerelt vendéglátóhelyre érkezik, a zene automatikusan a vendég korábbi választásaihoz igazodik. 

A 21. századi wurlitzerként is értelmezhető hálózati zenelejátszó Magyarországon kívül Ausztriában működik, a berlini és a londoni bevezetésről pedig folynak a tárgyalások.
– Idén összesen 270 étterem és szórakozóhely bekötését tervezzük. Az eddigi tapasztalatok alapján úgy látjuk, hogy 2015-re világszinten is markáns lefedettséget érhetünk el – hangsúlyozta Márai László, a Noispot társalapítója.

 

mi/mti


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.