Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Életmód
2011-07-26 20:30:00

Utazáskor mindig legyen a bőröndben Szentírás

A pápa nyaralási tippjei

A Vatikáni Televízió Octava Dies című műsorában Federico Lombardi szentszéki szóvivő ismertette a vakációra vonatkozó „rövid, ám fontos javaslatokat,” amiket a pápa tett az utóbbi hetekben.

„A pápa először is arra int, hogy aki teheti, használja szabadságát a többi emberrel és az Istennel való kapcsolatának a megújítására – szólított fel Lombardi jezsuita atya. − Kilépve a mindennapok zűrzavarából és rohanásából, ilyenkor szánhatunk időt arra, hogy másoknak és Istennek szenteljük magunkat.” A pápa tanácsa szerint utazáskor legyen a bőröndünkben a Szentírás egyik példánya, és figyelmeztet, hogy vegyük szemügyre és csodáljuk a minket körülvevő teremtés nagyságát és szépségét, hogy észrevegyük benne a Teremtő csodálatos jelenlétét.

„Ugyanazzal az odafordulással kell megfigyelnünk e nagyszerű adományt, ahogyan Jézus tette – tolmácsolta Lombardi atya a pápa üzenetét. − Jézus tudta, hogyan értelmezze a teremtés nyelvét és jeleit; ez olyan adomány, amit tisztelnünk, óvnunk és őriznünk kell, az Isten, az emberiség és a jövendő nemzedékek nevében.”


A pápa is szeret pihenni

A pápa utolsó intelme, hogy a zarándokok és az utazók használják értelmüket és kíváncsiságukat a múlt emlékeinek a felfedezésére, ismerjék meg a kultúra és a hit – ahogy ő nevezi, lelki gyökereink és örökségünk – tanúit. „Főleg a székesegyházak és az apátságok alkalmasak arra, hogy szépségük révén megérezzük Isten jelenlétét, és arra inspiráljanak, hogy az emberiségért imádkozzunk – fogalmazott a szóvivő. − A barátság, az olvasás, a természet és a kultúra örömei segítenek lelkünk táplálásában, helyreállításában, és erőt adnak, hogy felfrissülve, megújulva folytassunk utunkat.”

mi

A képek innen.
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.