Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Életmód
2011-06-16 20:30:00

Turisztika és marketing

A legnépszerűbb magyar városok

A vendégváró.hu internetes oldal szavazása után elkészült a legkedveltebb magyarországi úticélok listája. Az első három helyezett Sopron, Pécs és Eger. Mi a siker titka?

A vízparttal nem rendelkező városok sikerének kulcsa a komplex szolgáltatási rendszerekben rejlik. A fővárosnak is szüksége van a márkázásra: a látnivalókat jól kell kombinálni az új dolgokkal – a Rádió Orient műsorában Perlaky-Papp Árpád, marketing szakértő, a BKF Gazdasági és Turisztikai karának dékánja, és Papp-Váry József, pr stratéga, a Márkagyár vezető tanácsadója elemezte a legjobb magyarországi úticélok listáját.

– Az Eurovíziós Dalfesztiválon túlzott elvárásokat fogalmaztak meg a magyar indulóval, Wolf Katalinnal szemben. A marketingben is alapszabály: ígérj alul, majd teljesítsd felül. A verseny nemcsak magukról a dalokról szól, hanem, hogy egyes nemzetek kikre adják le szavazatukat. A volt jugoszláv és szovjet tagállamok szívesen szavaztak egymásra, míg a magyaroknak különállással kellett szembesülniük –magyarázta az Eurovíziós Dalfesztivál kudarcának okát a Rádió Orient műsorában Papp-Váry Árpád, marketing szakértő, a BKF Gazdasági és Turisztikai karának dékánja.

A vendégváró.hu internetes oldal szavazása után felállt a legkedveltebb magyarországi úticélok listája. Az első helyet Sopron szerezte meg, majd Pécs és Eger következik. Ezek a városok komplex szolgáltatásokat tudnak biztosítani a vendégeknek, ebből fakad sikerük is. Tokaj rossz szereplését például a régiómárkázás sikertelensége magyarázza. A művészet fontos szerepet kaphat egy város márkázásában – emelte ki Papp-Váry József, pr stratéga, a Márkagyár vezető tanácsadója. Az első három helyezett a lista többi városával szemben nem vizes város. A top 3 egyedi szimbólumaival, izgalmas látnivalóival győzött – egészítette ki kollégáját Papp-Váry. A teljes cikk elolvasható az OrientPress-en!

-mi-

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.