Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Keresés az oldalon
Keresési kifejezés: töredékszavakra is
Dátum: - csak a kiemeltek
Rovat: csak videókat
Szerző:
Cimkék:

17 találat

Egyház
Kilövési engedélyek az egyházra - Arab tavasz helyett arab tél, lőnek a demokráciának
2012.01.17 21:00

Arab tavasz után idén itt az arab tél: a közel-keleti diktatúrák összeomlott romhalmazain nem a demokrácia, hanem a terror indult növekedésnek: a hatalomra törő iszlám fundamentalisták elsődleges célpontja: Krisztus egyháza.

Egyház
Készül az ítélet: nyilvánosságra került az egyházlista - Évezredes hagyományra épülő közösségek is izgulhatnak
2012.01.16 19:30

Nyilvánosságra került annak a 82 egyháznak a listája, amelyek állítólag 2011. december 20-ig kezdeményezték egyházzá nyilvánításukat. Keresztények és más kultúrkörből származó közösségek felett mondanak most ítéletet.

Hírsor
Az MTA vizsgálhatja a kérelmet benyújtó egyházakat
2012.01.09 14:10

Megkezdődhet az elismerés iránti kérelmet benyújtó egyházak akadémiai vizsgálata, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ezzel foglakozó bizottságában - jelentette be Lukács Tamás, az emberi jogi, kisebbségi, civil-és vallásügyi bizottság KDNP-s elnöke hétfői sajtótájékoztatóján, ahol azt is közölte, hogy az elismerést kérő 82 egyház közül az alaki vizsgálatok alapján 37 felel meg törvénynek.

Egyház
Egyre durvább világszerte a keresztényüldözés - Több százmillió a szenvedő, életét áldozó hitvalló
2012.01.08 09:00

Az Open Doors keresztény emberjogi szervezet adatai szerint világszerte fokozódott a keresztényüldözés. A legutóbbi listán 50 ország szerepel, ahol a keresztények helyzete a legválságosabb. A segélyszervezet becslései szerint világszerte több százmillió embert üldöznek keresztény hite miatt.

Társadalom
Orbán személyesen akadályozta az egyházlista bővítését - Index: az amerikai külügyminiszter közösségét is kikezdték
2012.01.06 16:46

Hiába lobbizott Hillary Clinton saját közössége, a metodisták egyházi státusának megvonása ellen, Orbán személyesen akadályozta meg, hogy az egyházi törvény újbóli elfogadásánál bővítsék az elismert egyházak listáját.

Hírsor
82 egyház kérelmezte az elismerését
2012.01.06 12:23

Nyolcvankét egyház nyújtott be az Országgyűlés általi elismerés iránti kérelmet tavaly december 20-ig a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló törvény vonatkozó bekezdése értelmében - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) pénteken a kormányzati portálon.

Egyház
Adventisták: világszerte elítélik az egyháztörvényt - Veszélyben a péceli főiskola
2011.12.28 14:00

Nemcsak a 13 amerikai képviselő kritizálta az elmúlt hetekben az egyházügyi törvényt, de a nemzetközi egyházak világszervezetei is lépéseket tettek az érintett felekezetek érdekében. Veszélyben az egyház péceli főiskolája.

Egyház
Itt a vége? Utolsó vita az egyháztörvényről - Bejelentették: idén úgyis elfogadják
2011.12.28 10:10

Az Országgyűlés mai, egynapos ülésén tárgyalhatja meg a jövőre hatályba lépő új egyházügyi törvény napokban benyújtott átiratát. A lényegi változások nélküli, kérdéses dokumentumot még az idén el akarják fogadtatni.

Egyház
Sólyom és Bölcskei is felháborodott az egyháztörvényen - Forrongó hangulatban tárgyalták a vitatott jogszabályt
2011.12.23 15:00

Sólyom László volt köztársasági elnök mellett számos tudós fejezte ki aggályait az átformálás alatt lévő egyházi törvénnyel kapcsolatban – gondolatok egy, a jogszabállyal kapcsolatos konferenciáról.

Hírsor
72 egyház márciusig megtarthatná státusát
2011.12.22 16:54

Azt javasolja a Fidesz, hogy azok az egyházak, amelyek bár nem kerültek be a 14 államilag elismert felekezet közé, de kérték a közigazgatási és igazságügyi minisztertől státuszuk fenntartását, addig ne veszíthessék el egyházi besorolásukat, amíg arról az Országgyűlés nem dönt, várhatóan 2012. február 29-ig.

Egyház
A kormány nem ismert el újabb egyházat - Ezer fő és népi kezdeményezés
2011.12.22 10:14

Nem ismert el újabb vallási közösséget az új egyházügyi törvényjavaslat. Valamennyit változtattak az egyházként való elismerés szabályain: ezer fő és népi kezdeményezés szükséges.

Hírsor
Alakul az egyházlista: Lázár javaslatokat vár
2011.12.21 18:10

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője azt kérte a reformátusoktól és az evangélikusoktól, hogy nevezzék meg, szerintük mely vallásokkal kellene bővíteni az új egyházi törvényben az elismert egyházak körét.

Egyház
Így bővítenék az egyházlistát - Harcolnak a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának tagjaiért
2011.12.21 15:00

A Magyarországi Református Egyház (MRE) és a Magyarországi Evangélikus Egyház elnöksége arra kérte Lázár Jánost, a Fidesz frakcióvezetőjét, hogy az új egyházügyi törvényben bővítsék az elismert egyházak körét.

Egyház
Így változtatják meg az egyházi törvényt - Hetven szervezet pályázhatott volna az állami elismerésért
2011.12.20 19:03

Az AB megsemmisítő döntése ellenére az illetékes államtitkár szerint a koncepció helyes. Várhatóan holnap derül ki: melyik közösség marad egyház.

Egyház
Megtarthatnák földjeiket a státusukat veszítő egyházak? - Egyetlen megalázott közösség sem kapott még hivatalos választ
2011.12.13 13:03

A januártól státusukat elveszítő, egyesületi formába kényszerített egyházak megtarthatnák a korábban szerzett földtulajdonukat - javasolja a parlament emberi jogi, kisebbségi, civil és vallásügyi bizottsága.

Világhír
USA: ahol muzulmánokat üldöznek a hitükért - 9/11 visszásságai ügyében kér igazságot egy új honlap
2011.09.07 09:00

Online kezdeményezés indult, melynek célja, hogy bemutassa: 2001 szeptember 11 óta fizikai és lelki diszkrimináció egyaránt sújtja a muszlim és szikhek közösségek tagjait.

Világhír
2,2 milliárd embert sújt egyre durvább vallásüldözés - Az egyházügyi törvénnyel Magyarország megítélése is csorbát szenvedhet
2011.08.13 08:00

A Föld lakóinak közel egyharmada olyan országokban él, ahol vallásának gyakorlása elé egyre több gátat gördítenek – állítja egy amerikai felmérés.


© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.