Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Keresés az oldalon
Keresési kifejezés: töredékszavakra is
Dátum: - csak a kiemeltek
Rovat: csak videókat
Szerző:
Cimkék:

18 találat

Egyház
Készül az ítélet: nyilvánosságra került az egyházlista - Évezredes hagyományra épülő közösségek is izgulhatnak
2012.01.16 19:30

Nyilvánosságra került annak a 82 egyháznak a listája, amelyek állítólag 2011. december 20-ig kezdeményezték egyházzá nyilvánításukat. Keresztények és más kultúrkörből származó közösségek felett mondanak most ítéletet.

Egyház
Katolikus rendeket is diszkriminált a kormány - Szakmai és emberi szempontok alapján is erősen vitatható jogi szöveg
2012.01.12 14:15

Az új magyar alkotmányozás súlyos hatással van a vallásszabadságra nézve is – állítja a Princeton professzora. A vitatott jogi szövegek többek között katolikus rendeket, mozgalmakat is diszkriminálnak.

Hírsor
Az MTA vizsgálhatja a kérelmet benyújtó egyházakat
2012.01.09 14:10

Megkezdődhet az elismerés iránti kérelmet benyújtó egyházak akadémiai vizsgálata, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ezzel foglakozó bizottságában - jelentette be Lukács Tamás, az emberi jogi, kisebbségi, civil-és vallásügyi bizottság KDNP-s elnöke hétfői sajtótájékoztatóján, ahol azt is közölte, hogy az elismerést kérő 82 egyház közül az alaki vizsgálatok alapján 37 felel meg törvénynek.

Hírsor
82 egyház kérelmezte az elismerését
2012.01.06 12:23

Nyolcvankét egyház nyújtott be az Országgyűlés általi elismerés iránti kérelmet tavaly december 20-ig a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló törvény vonatkozó bekezdése értelmében - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) pénteken a kormányzati portálon.

Egyház
Kína: ahol kivágják a prédikátor nyelvét - Liao Yiwu – könyv a keresztényeket üldöző diktatúráról
2012.01.04 14:00

„Isten vörös – titkos sztori arról, miként képes a keresztyénség a túlélésre és virágzásra a kommunista Kínában” címmel adta ki a diktatúra börtöneiből kiszabadult Liao Yiwu kínai író, költő és zenész a kommunista rendszer bírálatát.

Egyház
Adventisták: világszerte elítélik az egyháztörvényt - Veszélyben a péceli főiskola
2011.12.28 14:00

Nemcsak a 13 amerikai képviselő kritizálta az elmúlt hetekben az egyházügyi törvényt, de a nemzetközi egyházak világszervezetei is lépéseket tettek az érintett felekezetek érdekében. Veszélyben az egyház péceli főiskolája.

Egyház
Itt a vége? Utolsó vita az egyháztörvényről - Bejelentették: idén úgyis elfogadják
2011.12.28 10:10

Az Országgyűlés mai, egynapos ülésén tárgyalhatja meg a jövőre hatályba lépő új egyházügyi törvény napokban benyújtott átiratát. A lényegi változások nélküli, kérdéses dokumentumot még az idén el akarják fogadtatni.

Egyház
Sólyom és Bölcskei is felháborodott az egyháztörvényen - Forrongó hangulatban tárgyalták a vitatott jogszabályt
2011.12.23 15:00

Sólyom László volt köztársasági elnök mellett számos tudós fejezte ki aggályait az átformálás alatt lévő egyházi törvénnyel kapcsolatban – gondolatok egy, a jogszabállyal kapcsolatos konferenciáról.

Hírsor
72 egyház márciusig megtarthatná státusát
2011.12.22 16:54

Azt javasolja a Fidesz, hogy azok az egyházak, amelyek bár nem kerültek be a 14 államilag elismert felekezet közé, de kérték a közigazgatási és igazságügyi minisztertől státuszuk fenntartását, addig ne veszíthessék el egyházi besorolásukat, amíg arról az Országgyűlés nem dönt, várhatóan 2012. február 29-ig.

Egyház
A kormány nem ismert el újabb egyházat - Ezer fő és népi kezdeményezés
2011.12.22 10:14

Nem ismert el újabb vallási közösséget az új egyházügyi törvényjavaslat. Valamennyit változtattak az egyházként való elismerés szabályain: ezer fő és népi kezdeményezés szükséges.

Hírsor
Alakul az egyházlista: Lázár javaslatokat vár
2011.12.21 18:10

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője azt kérte a reformátusoktól és az evangélikusoktól, hogy nevezzék meg, szerintük mely vallásokkal kellene bővíteni az új egyházi törvényben az elismert egyházak körét.

Egyház
Így bővítenék az egyházlistát - Harcolnak a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának tagjaiért
2011.12.21 15:00

A Magyarországi Református Egyház (MRE) és a Magyarországi Evangélikus Egyház elnöksége arra kérte Lázár Jánost, a Fidesz frakcióvezetőjét, hogy az új egyházügyi törvényben bővítsék az elismert egyházak körét.

Egyház
Így változtatják meg az egyházi törvényt - Hetven szervezet pályázhatott volna az állami elismerésért
2011.12.20 19:03

Az AB megsemmisítő döntése ellenére az illetékes államtitkár szerint a koncepció helyes. Várhatóan holnap derül ki: melyik közösség marad egyház.

Egyház
Megtarthatnák földjeiket a státusukat veszítő egyházak? - Egyetlen megalázott közösség sem kapott még hivatalos választ
2011.12.13 13:03

A januártól státusukat elveszítő, egyesületi formába kényszerített egyházak megtarthatnák a korábban szerzett földtulajdonukat - javasolja a parlament emberi jogi, kisebbségi, civil és vallásügyi bizottsága.

Egyház
Miért ekkora Iványi Gábor szakálla? - Kisegyházak üldözői: sajátos párhuzamok
2011.12.05 18:30

Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke a közösségüket ért üldözések természetéről adott interjút a Népszabadságnak. Párhuzamok múlt és jelen módszereiről. Maga vall szakálla hosszának okáról.

Egyház
Szociális missziót végző egyházat tagadott ki a törvény - Sokkolta a golgotásokat a rendelkezés
2011.07.21 20:38

Jelen állás szerint a világ egyik legnagyobb keresztény mozgalma, a Golgota Magyarországon egyházként nem működhet tovább.

Egyház
Evangéliumi egyházak a semmi szélére taszítva - Ki mondja meg, hogy ki a destruktív?
2011.07.20 07:34

Bizonytalanságban a magyar kisegyházak a minden előzetes ígéretet felrúgó, keresztény gyülekezeteket megalázó törvény miatt.

Társadalom
Akiket megaláztak: metodisták, pünkösdiek, nazarénusok - Kisegyházak a frissen elfogadott egyházi törvényről
2011.07.16 21:04

Imádkoznak, Isten vezetését kérik és bíznak a parlament józanságában, mást nem tehetnek az új törvény által egyházi státusuktól megfosztott, hitvalló keresztény közösségek.


© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.