Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Keresés az oldalon
Keresési kifejezés: töredékszavakra is
Dátum: - csak a kiemeltek
Rovat: csak videókat
Szerző:
Cimkék:

19 találat

Könyvajánló
Vallomások - Kortárs prédikátorportrék
2011.12.16 10:00

A mindennapi.hu szerzője, Izsák Norbert, a HVG Portré rovatának korábbi szerzője tizenhárom kisegyház vezetőjével beszélget. Az ismert lelkipásztorok mellett eddig rejtőzködő, a nyilvánosságot kerülő közösségek képviselői is megszólalnak.

Könyvajánló
Drognapló - Megjelent munkatársunk önéletrajzi ihletésű kötete
2011.11.21 11:50

Munkatársunk, Kubiszyn Viktor saját élményei alapján írja le a kábítószerek hatását az emberre, kapcsolatainak alakulására, s ennek szépirodalmi visszatükröződését. A kötetből az is kiderül, hogyan segíthet Isten a függőség legyőzésében.

Könyvajánló
Arany Biblia - Könyvművészeti ritkaság
2011.11.03 14:25

A Bécsi Arany Biblia a középkori könyvművészet büszkeségét és szépségét idézi. A limitált és exkluzív kiadás 600 példányban jelenik meg.

Könyvajánló
Parázsló ősz - Catherine Palmer és Gary Chapman sorozatának harmadik része
2011.10.14 10:45

A regénysorozat harmadik kötetének elején Esther Moore ámokfutásba kezd öreg Lincolnjával, és a kocsibeállóból egyenesen a hátsó kertbe repül.

Könyvajánló
ennyi! - A Közös(s)Ég Magazin válogatáskötete
2011.08.11 16:38

Érdekel a világ és ami azon túl van? Eleged van az előrecsomagolt válaszokból? Nyitott vagy új szempontokra? Akkor ez a könyv Neked készült!

Könyvajánló
Deltai Haggada - Megrázó kötet a rómániai büntetőkolóniáról
2011.06.20 12:33

A deltai haggada a magyar irodalomban majdhogynem egyedülálló – Gulág -elbeszélés, fikció, valóság-irodalom, képeskönyv, művészkönyv, Szabó Péter Levente rajzai a felnőtt vs. gyermek, a valóság vs. fikció, fénykép vs. rajz kategóriákat „átütik”, megszüntetik.

Könyvajánló
Nagy az Isten állatkertje - Klein Varga Noémi és Nádori Gergely mesekönyve Kispál Éva rajzaival
2011.06.20 12:16

Tudtátok, hogy a hollók havas domboldalakon szeretnek csúszkálni? Ismeritek a hős postagalamb történetét? És sejtettétek-e, hogy a kertben a tököt a karimáspoloska szokta elrágcsálni? Szerintetek mi nehezebb, egy autó, vagy a bálna nyelve? Mit gondoltok, élvezik-e a zuhanyozást a malacok?

Könyvajánló
Pio atya misztikus élete és kapcsolatai - Pio Atya világa 1. – 1 teljes fejezettel II. János Pál pápa és Pio atya kapcsolatáról
2011.05.27 16:22

Sok mindent tudunk az atya életéről, és mégis oly kevéssé ismerjük őt. Szerencsére lelki gyermekei, kortársai a vele való kapcsolatot olyan értékesnek ítélték, hogy feljegyzéseket vezettek találkozásaikról, beszélgetéseikről.

Könyvajánló
A kékbolygó története - Könyvajánló
2011.04.05 13:30

"Andri Snear Magnason izlandi író, 1973-ban született Reykjavikban. A kékbolygó története az első olyan gyerekkönyv, mely elnyerte az Izlandi Irodalmi Díjat, és emellett számos rangos nemzetközi irodalmi elismerésben részesült. Eddig 22 országban jelent meg, magyar nyelven első alkalommal kerül kiadásra." (Koinónia)

Könyvajánló
Igazgyöngy - Könyvajánló
2011.03.30 12:00

"Ez a könyv a zarándokutam igaz története - minden szépítés nélkül mutatom be azt az utat, amit a férjemmel gyalogoltunk végig 2010 nyarán Spanyolországban. Nyitogattam önmagamat, feszegettem a határaimat, a kagylóhéjamat, hogy útra kelhessek, és zarándokoljak 1000 kilométert, hogy a „világ végéig” eljutva közelebb kerüljek önmagamhoz. Ha porszem került a kagylóhéjam alá, szeretettel dolgoztam vele."

Könyvajánló
A szeretet mint életforma - Könyvajánló
2011.03.21 15:00

Míg Chapman szeretetnyelvekről írt könyveinek témája a szeretet kommunikációja, ebben a könyvben azokat a vonásokat veszi sorra, melyeket a szeretet mint magatartásforma magába foglal. Ezek a következők: kedvesség, türelem, megbocsátás, udvariasság, alázat, nagylelkűség, őszinteség.

Könyvajánló
Nyári szellő - Könyvajánló
2011.03.17 12:15

"Catherine Palmer gazdag regényírói munkásságát számos díjjal jutalmazták, többek között elnyerte a Christy-díjat, ami a keresztény írók legrangosabb elismerése. Könyveiből hazájában eddig mintegy kétmillió példány kelt el. Catherine Palmer regénysorozatának – amely Gary Chapman A házasság négy évszaka című tanácsadó könyvén alapul – második kötetében tovább bonyolódnak Idill kisváros ügyei, családi és üzleti szálai."

Könyvajánló
Kit ad Isten? - Könyvajánló
2011.03.07 10:30

„A boldog családok mind hasonlóak egymáshoz; minden boldogtalan család a maga módján az” - idézte Lev Tolsztoj hajszálpontos életdiagnózisát a Heti Válasz Kiadó 2009-es, Mit ad Isten? című kötetében Süveges Gergő. Most folytatjuk kezdeményezésünket, ezúttal húsz olyan hitvalló férfival és nővel - házaspárral, illetve élettárssal - beszélgettünk, akiknek érdemi mondanivalójuk van szerelemről, házasságról, családról."

Könyvajánló
Egy politikus, akit rabul ejtett Isten - Könyvajánló
2011.02.28 12:00

Molnár Róbert, a könyv szerzője 1998 és 2002 között országgyűlési képviselő, az Országgyűlés jegyzője volt, majd 2002 őszétől, immár harmadik ciklus óta a Szeged melletti Kübekháza polgármestere. Nős, felesége Dr. Tóth Ágnes, jogász és hitoktató. Három kisgyermeket nevelnek.

Könyvajánló
Vezetés egykor és most - Könyvajánló
2011.02.21 14:30

Vezetés egykor és most címmel jelent meg Dr. Tomka János és Dr. Bőgel György könyve, amely a modern vezetéstudomány fontos problémáit a Biblia gazdag jelentéstartalmú részletei felől közelíti meg. A kötet többek között olyan kérdésekre keresi a választ, hogy mit tanulhat egy mai vezető a Bibliából; vajon a Bibliában leírt helyzetek, történések milyen tanulságokkal szolgálnak napjaink vezetői számára?

Könyvajánló
Tavaszi Történet - Könyvajánló
2011.02.15 12:30

Mi történik, amikor megszokott életünk rendje megváltozik? A gyerekek kirepülnek, és megszűnnek azok az évek óta végzett feladatok, kötelességek, amelyek rutinná váltak az évek során. Gary Chapman, A házasság négy évszaka című tanácsadó könyvén alapul Catherine Palmer regénysorozatának első kötete Tavaszi Történet.

Könyvajánló
A szeretett vezető
2011.01.19 14:47

A nemrég megjelent könyvben a szeretett vezető különböző tulajdonságairól kaphatunk képet. Érdemes a munkahelyi viszonyokat a családi mintázatokhoz hasonlítani, mivel e két terület működési elve sok szempontból megegyezik.

Könyvajánló
Mélysége és magassága
2010.12.23 10:20

Luther Márton áhítatos könyve emberközelivé teszi a hitet. Nem liturgiáról beszél, hanem a mindennapi életről, a hétköznapi ember panaszairól, bizonytalanságáról, megingásáról közérthetően, személyes hangnemben. életünk és hitünk mélységeit és magasságait bejárva.

Könyvajánló
Axel Hambræus: Az első karácsonyi ajándékok legendája
2010.12.23 10:00

A karácsony egyenlő az ajándékozással, hogy pontosan miért, azt már elfejeltettük. Gyanakszanak néhányan a Mikulásra (keresztény PC-ben Szent Miklós), s van egy homályos Jézuska felirat is a szívekben ilyentájt, de legtöbbünket egyszerűen elsodor a karácsonyi ajándék- láz.


© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.