Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Világhír
2011-07-09 18:00:00

A televízióban jelentette be tervét a líbiai diktátor

Szemet szemért: Kadhafi merényletekkel fenyegeti Európát

Kadhafi azzal fenyegeti Európát, hogy több száz mártírt küld a kontinensre megtorolva ezzel a NATO, ellene indított támadását.

A líbiai vezér azzal fenyegetőzött, hogy több száz líbiai fogja elözönleni az öreg kontnenst az ő parancsára, mert a NATO katonai hadjáratot indított ellene.


Terrorizmussal fenyeget

Muammar Kadhafi korábban a líbiai televízióban arról beszélt, hogy hívei Európában mártírhalállal fogják demonstrálni elkötelezettségüket Líbia és Kadhafi iránt. Hozzátette: szemet szemért, fogat fogért elv alapján fogják indítani a támadást. 

A diktátor legutóbb Sabha-ban, egy sivatagi városban, 500 mérföldre Tripolitól délre beszélt arról, hogy a Kanári–szigetek, Szicília és más mediterrán szigetek valamint Spanyolország déli tartománya, Andalúzia egykoron mind–mind arab földek voltak, amelyeket újra fel kell szabadítani.


Nem kell nekik Kadhafi terrorizmusa

A most 50.000 ember előtt felszólaló Kadhafinak nem csökken a „hadserege”, egyre több fanatikust gyűjt maga köré. A beszéddel egyértelműen azt kívánta demonstrálni, hogy Líbiát még mindig a markában tartja. Kadhafi hangsúlyozta: megbánja majd a NATO az ellene indított támadást, amikor a háború Európába költözik. Szerinte a gyarmati hatalmak a Líbiában található olajkészletet akarják, és irigyek, mert az Isten nem nekik adta ezt az óriási természeti kincset. A vezér többször is elmondta: nem félnek a nyugati hatalmaktól és nincs más választásuk, mint ellenállni, mártírrá válni a harcok végéig.

Egy líbiai underground mozgalom szerint azonban Kadhafi szavai kétségbeesésről és elidegenedésről tanúskodnak. Szerintük az utóbbi időben a diktátor beszédeit kényszerképzetek tarkítják, megnyilvánulásai pszichotikusak. Hozzátették: Kadhafi nem képes a terrort Európába vinni.

 

–mi, Guardian–

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.