Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Világhír
2011-10-01 19:30:00

Nem kapott orvosi segítséget a koraszülött csecsemő

Imával akarták gyógyítani: tragédia lett a vége

Vallási elvakultság miatt kellett meghalnia egy koraszülött csecsemőnek; a szülők imával akarták gyógyítani kisfiukat.

Emberölés miatt ítéltek el egy amerikai házaspárt, miután azok nem kértek az orvosi segítségből és imával akarták gyógyítani koraszülött gyermeküket.A Jézus egyházának követői keresztény szekta tagjaiként tevékenykedő 26 éves Dale és Shannon Hickman-t másodfokon is bűnösnek találta az Oregon City bírósága.


Az iratokból kiderült, hogy Shanon Hickman

soha nem járt terhesgondozásra és a koraszülött csecsemő sem részesült orvosi ellátásban, miután a szülők úgy gondolták: az ima ereje segít majd rajtuk. A David névre keresztelt baba 9 órával a szülés után hunyt el légzési nehézségek miatt.

Hickmanék ügyvédje szerint az ítélet vallási üldözésről tesz tanubizonyságot, és a kisbabát egy orvos sem tudta volna megmenteni. Mint az kiderült: a szülés egy bakteriális fertőzés miatt indult be pár héttel a normális időpont előtt, és a baba fejletlen tüdeje nem tudott megküzdeni a külvilággal.

Az egyház nem először került a hatóságok látóterébe. Három évvel ezelőtt, 2008 márciusában egy 15 hónapos kislánynak kellett meghalnia szülei vallási meggyőződése miatt. Mint utólag kiderült tüdőgyulladása volt, de nem vitték orvoshoz a gyermeket.


– mi (forrás: AP, religionnewsblog.com)

A nyitókép innen

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.