Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Világhír
2011-09-30 10:40:00

Megsemmisítiki a tilosban parkoló drótszamarakat

Bírság a tilosban parkoló kerékpároknak

Októbertől a tilosban parkoló kerékpárokat is megbírságolják a Milánó közeli Cernusco sul Naviglio utcáin. A nem fizetők járműveit megsemmisítik.

Milánóban a dupla sorban álló gépjárműveket, a Milánó közeli Cernusco sul Naviglióban a járdát elálló kerékpárokat bírságolják meg.


Nincs apelláta

A harmincegyezer lakosú kisváros közlekedési rendőrsége harcot indított a tilosban álló kétkerekűek ellen: októbertől a villanyoszlophoz vagy a kerítéshez láncolt, a kijelölt kerékpártárolókon kívül hagyott kétkerekűeket megbírságolják húsztól nyolcvan euróig terjedő összeggel.

A bírságot ki nem fizető tulajdonos járművét és azokat a kerékpárokat is, melyek elhagyatva állnak az utcán, Cernusco sul Naviglio önkormányzati telephelyére szállítják. Innen húsz euróért lesz kiváltható a bicikli; ha nem váltják ki, három hónap elteltével a kerékpárt a város eladja vagy megsemmisíti.


Megbüntetik a tilosban parkolókat. Fotó innen

Az intézkedésekről a kisváros kerékpárosait röplapokkal is értesítették: a Cernusco utcáin tilosban leparkolt kerékpárokra a rendőrök figyelmeztetést tűztek ki arra emlékeztetve, hogy október elsejétől életbe lép a bírságolás.

Cernusco lakói inkább kerékpárral, mint autóval közlekednek – hangsúlyozta az olasz sajtó kiemelve, hogy a milánói metró Cernuscóban levő megállójában nyitották meg idén nyáron a BC Park tolvajbiztos kerékpárparkolót. Az itt megálló kerékpárok és a tulajdonosaik azonosító chipet kapnak, így a jármű csakis saját tulajdonosával távozhat a parkolóból.

mti

A nyitókép innen

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.