Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Világhír
2011-07-29 18:00:00

Almás alkalmazás is segíti az Ifjúsági Világtalálkozó résztvevőit

Az Apple beférkőzött a Vatikánba

Pénteken délután mutatta be a Vatikán az „iGPII” névre hallgató alkalmazást, amelyet a 2011-es Katolikus Ifjúsági Világtalálkozóra fejlesztettek ki.

A hírek szerint az újonnan bemutatott „iGP II” alkalmazás kedvező fogadtatásban részesült és a sajtó üdvözölte a Vatikán nyitottságát az új média irányába.


A pápa is kedveli

A Vatikáni Információs Szolgálat közlése szerint a Szentszék Sajtóirodája pénteken mutatta be az iPhone-on, iPad-on és egyéb, iOS alapú eszközökön is használható alkalmazást. Az „iGPII” projektet a II. János Pál Pápa Alapítvány találta ki, a fejlesztésben pedig a Futurtech & Adv Productions segített.

A pénteken nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint az új alkalmazás a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozók (World Youth Day) történelmét ismerteti majd felhasználójával, az idei – Madridban rendezett – eseménysorozat programajánlóit tartalmazza, de GPS-ként is használható a helyszínek könnyebb elérése érdekében. Emellett éttermeket és szálláshelyeket is felsorol.

Öt nyelven szólítja meg használóját: angol, francia, olasz, portugál és spanyol ajkú látogatóknak lesz könnyebb az eligazodás az alkalmazásban. Az egyetlen negatív visszajelzés az volt, hogy az Android operációs redszer felhasználói nem tudják majd mobileszközeikre letölteni az „iGP II”-t.

A sajtótájékoztatón az újságíróknak lehetőségük volt kipróbálni az „iGP II”-t, sőt elsőként tölthették le saját eszközeikre. A nagyközönség számára valószínűleg holnaptól lesz majd elérhető az Apple App boltjából az alkalmazás, de az Apple még nem adott ki hivatalos megerősítést ez ügyben.

 

mi, catholic.org

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.