Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Világhír
2011-11-30 08:15:00

Őrizetben a magából kikelve ordítozó asszony

Anya, aki rasszizmusra neveli kisfiát

Egy videó buktatta le azt a nőt, aki egy dél-londoni villamoson inzultálta az etnikai kisebbséghez tartozó utasokat. Az asszonyt őrizetbe vették.

Az esetről az egyik utas videófelvételt is készített, amelyet feltöltött a YouTube videómegosztóra is. A csöppet sem szívderítő filmet vasárnap óta közel 2 millióan nézték meg. A képeken azt látni, hogy a nő egy kisgyermekkel az ölében sértő szavakat kiabál színesbőrű utastársaira, de egy angol utastársával is ordibál.


Fröcsögő gyűlölet

A Brit Közlekedési Rendőrség szóvivője elmondta: egy 34 éves nőt vettek őrizetbe rasszista indíttatású bűncselekmény gyanúja miatt a Croydon és a Wimbledon Tramlink útvonalon, de a rendőrség még vizsgálja az esetet.

A videón hallani, amint a nő azt mondja néhány utasnak, hogy „Nem vagytok britek” és ezt követően káromkodni kezd. Amikor pedig az egyik utas azt kéri tőle, hogy fogja vissza magát a villamoson utazó kisgyermekek miatt, akkor a magából kikelt nő a saját gyermekére mutat, hogy „Itt is van egy gyerek”. Majd azt is hozzáteszi, hogy „Menj vissza oda, ahonnan jöttél”. Mindezt kiabálva. A videón egy másik ember is megszólal, aki azt mondja „Én angol vagyok, mi mondanivalód van számomra?”.

A Brit Közlekedési Rendőrség szóvivője azt is elmondta, hogy a YouTube-on és Twitteren közzétett videót most a rendőrök vizsgálják, eljárást kezdeményeztek az asszony ellen, és a megállapított tények birtokában döntenek a továbbiakról. Elmondta: pontosan meg akarják állapítani, hogy mely időpontban és hol történt az incidens (az útvonalon belül), és több szemtanú segítségét is várják az ügyben. Olyan emberek jelentkezésére is számítanak, akik azonosítani tudják az őrizetbe vett rasszista asszonyt.

 

– mi (forrás: bbc.co.uk)

A nyitókép innen

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.