Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Világhír
2011-07-29 09:00:00

Washington megunta a komoly politikát, valami mókásabbra vágyik

A Fehér Ház is Rickrollozik

A Fehér Ház enyhített az utóbbi idők kemény hangvételén, megunta az adósságplafon emeléséről folytatott vitákat és inkább beszállt a „Rickrolling” őrületbe.

A Fehér Ház megelégelte az állandó komoly és szigorú hangvételt a Twitter-oldalán, ezért megosztott egy linket, a következő bejegyzéssel. „A fiskális politika fontos, de néha túl száraz. Itt van valami mókásabb.” A linkre kattintva egy YouTube videó jelent meg, Rick Astley 1987-es „Never Gonna Give You Up” című dala. Ez az úgynevezett „Rickrolling”, ami mára külön igévé vált az angol nyelvben. A felhasználó látja a linket és úgy gondolja, hogy a témához kapcsolódó információt talál a következő lapon, de helyette az előbb említett számot hallgatja meg. Aki rákattintott „rikrollozva” lett.

A Fehér Házban bevett szokás, hogy munkaidőben a Twitteren kommunikálnak, megosztják a tárgyalásokról szóló információkat, azért, hogy a felhasználók kérdezzenek vagy megosszák véleményüket. A minap Brian Deese, a Nemzeti Gazdasági Tanács helyettes igazgatója, válaszolt a kérdésekre. A bejegyzéseket több millió felhasználó követi nyomon.

A Twitteren olvasható bejegyzések szerint rengeteg amerikainak tetszett az ötlet, de ez nem feledteti velük az állam komoly gazdasági problémáit, a költségvetés kérdéseinek megoldását egyre jobban várják. Az üzenetekből érezhető az aggodalom, amit a közelgő augusztus másodika kapcsán éreznek. Ha nem valósul meg az államadósság-plafon megemelése, a csőd elkerülhetetlen.

 

K.M.

 

A nyitókép innen.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.