Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Balavány György blogbejegyzése
2011-01-20 18:22:00

Jézus most biztos haragszik

Európa, a liberális sajtó, meg Gyurcsány Ferenc lesz szíves nem elvenni a kedvem a kormány kritizálásától. Mert bizony felébred az emberben a féltőösztön, mikor látja, hogy valakit/valakiket féktelenül és totál igazságtalanul mocskolnak. Minden valószínűség szerint Orbán számos hibával bíró politikus, adott esetben kritikát érdemel, de hogy nem náci és nem antimedokratikus, az hótziher.

A magyar kormányfő a Szent Brüsszeli Inkvizíció előtt, meg utána is alaposan meg lett rágalmazva. Nekem a magyar kormányfő se rokonom, se ismerősöm, de közvetve-közvetlenül antidemokratikusnak, hovatovább fasisztának beállítani, az nemcsak vele szemben megbélyegző, kirekesztő (fasiszta) dolog, hanem egy egész nemzet számára is. Európa soros elnöki tisztét ugyanis nem Orbán Viktor tölti be, hanem Magyarország.

A stop.hu nevű izé – holmi esetlen szemantikai csavarral kicselezve Szalai Annamáriát – Führerducének nevezi Orbánt. Gyurcsány a blogjában az Ő harcáról beszél (értjük). Ez a trendi; mondták már a (morális példaképnek kitűnő) balliberális filozófusok Miniducének, Viktátornak, nevezték a Fidesz fiatal szimpatizánsait Orbánjugendnek stb.

Nos: Európa, a liberális sajtó, meg Gyurcsány Ferenc lesz szíves nem elvenni a kedvem a kormány kritizálásától. Mert bizony felébred az emberben a féltőösztön, mikor látja, hogy valakit/valakiket féktelenül és totál igazságtalanul mocskolnak. Minden valószínűség szerint Orbán számos hibával bíró politikus, adott esetben kritikát érdemel, de hogy nem náci és nem antimedokratikus, az hótziher. Azt a hülye médiatörvényt is hajlandónak mutatkozott igény szerint korrigálni – mutasson nekem valaki egyetlen kompromisszumkész fasisztát.

A teanyád-effektus nyilván nem vezet sehová, de tárgyilagosság végett nézzük már meg, ki is beszél és miről. Persze, bűnösök vagyunk (akár a többi nép, Radnótival szólván), de azért gyarmat- és rabszolgatartó, magukat fensőbbrendűnek beállító birodalmaktól talán nem kérünk kioktatást demokrácia-ügyben. És azoknak a balliberális kollégáimnak, akik a ténylegesen antidemokratikus előző kormány szekerét tolták, a mai vészterhes időkben szabadságharcolni minimum illetlen.

(Azt mondják a munkatársaim, írjak bele valami keresztényit. Akárhogy imádkozom, annyi jut eszembe, hogy Jézus ezt a córeszt biztosan utálja. Haragszik érte, mert gyűlöli a hazugságot, ámmen.)

 

 

Balavány György összes blogbejegyzése


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.