Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Tudomány
2011-08-28 18:00:00

Egyszerű fizikai és kémiai folyamattal magyarázzák az eltűnéseket

Megoldódott a Bermuda-háromszög rejtélye

Feledkezzünk meg Atlantisz piramisairól, az ufókról és bizarr meteorológiai eseményekről: a Bermuda-háromszög rejtélyére igen egyszerű a magyarázat.

Joseph Monaghan és David May ausztrál tudós-kutatók nemrégiben jelentették be, hogy megoldották az eltűnt repülőgépek és hajók okozójának, a Bermuda-háromszögnek a titkát. A döbbenetes leleplezés, ahogyan ők nevezik, igen egyszerű magyarázat ahhoz képest, hogy eddig milyen történetek keringtek a térségről. A kutatás eredményét az American Journal of Physics folyóiratban tették közzé.

A tudósok állítják: a metángáz tehet mindenről. A jelentés szerint a metán-hidrát, amely fagyott állapotban a sarkköri jégben is megtalálható, olvadással metánt szabadít fel. Amennyiben ez az anyag, mármint a metán valamilyen oknál fogva kikerül a tengervíz nyomása alól, olyan erővel kerül felszínre, hogy képes bármilyen nagyságű és tömegű tárgyat magával rántani a tengerfenékre. A tudósok szerint olyan intenzív lehet a kitörés, hogy akár a repülőgépek is belesodródhatnak a metán szívóerejébe.

 

– mi (forrás: Biblical Archeology)

A nyitókép innen

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.