Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Tudomány
2011-05-13 17:12:00

3d-ben és mobilon is

Élet az erdőben: fotók a klímavédelemért (galériával)

Egy multicég és az UNEP, az ENSZ Környezetvédelmi Programja idén immár nyolcadik alkalommal hirdeti meg közös fotópályázatát, melynek központi témaköre a klímaváltozás.

A Klímavédelmi Fotópályázat az elmúlt évek során az egyik legnagyobb értékű fotópályázattá nőtte ki magát Magyarországon. Évente növekvő számú résztvevő jelentkezik mind a profi, mind a hobbi és a junior fotós kategóriában. Magyarországon először – az okostelefonok számának jelentős növekedése, valamint az egyre fejlettebb beépített kamerákkal való alkotás népszerűségét elismerve – mobiltelefonos és 3D kategóriában is lehet nevezni.

A fotópályázat kettős célt szolgál: egyfelől lehetőséget teremt a tehetséges magyar fotósok bemutatkozására, másfelől eszköz, ami a fotókon keresztül hívja fel a figyelmet a természet szépségére, érzékenységére, valamint az emberi tevékenység pozitív és negatív hatásaira.

2011. az erdő éve, így az „Élet az erdőben” témakörben várják az alkotásokat, május 9-től. Az idei évben úgy alakították ki a pályázatot, hogy a képeket kizárólag online formában lehessen feltölteni, ezáltal kerülve a túlzó papírhasználatot. A nevezés ingyenes. A pályázatot idén is úgynevezett klímanagykövetek segítik a pályázat és a klímavédelem népszerűsítésében. Az idei év klímanagykövetei: Juhász Árpád geológus és Máté Bence természetfotós.

 
Fotópályázat a klímavédelemért - 2010 nyertes képei (A galéria megnyitásához kattintson a képre!)

Július elején, a kiállítás budapesti megnyitójával egy időben az ország több nagyvárosában valósul meg virtuális tárlat a legjobb képekből. A virtuális kiállítással a kiírók az innováció és fejlődés fontosságára szeretné felhívni a figyelmet.

További információk: http://www.bayerfotopalyazat.hu/

-mi-

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.