Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-05-21 10:07:00

Természetfigyelő kamera nyerte az innovációs versenyt

Új magyar technikai csoda!

Webkamera alapú természetmegfigyelő laboratórium kapta a Magyar Innovációs TechShow közönségdíját, amellyel a leginnovatívabb magyar találmányt jutalmazták a látogatók.

A budapesti Jövő Házában megrendezett technológiai kiállításon a szakmai zsűri 86 pályázó közül választotta ki azt a 21 magyar találmányt, amelyet a Millenáris Parkban megrendezett Magyar Innovációs TechShow-n  mutattak be a nagyközönségnek. A látogatóknak legjobban tetsző találmány az Intellisense Zrt. WebCam Laboratory elnevezésű oktatási szoftvere lett. A webkamera-alapú természetmegfigyelő laboratóriummal a diákok és a tanárok egyszerű, hétköznapi webkamerákkal végezhetnek természettudományos megfigyeléseket.

Rendkívül pontos mérések, egyszerű eszközök

A szoftver újdonsága abban rejlik, hogy a drága laboratóriumi felszerelések helyett egyszerű eszközökkel végezhetők el az oktatásban és bizonyos esetekben az iparban elvárt pontosságú mérések. A magyar EU-elnökség hivatalos programjaként elismert technológiai seregszemlén 1500 négyzetméteren mutatkoznak be azok a magyar találmányok, amelyek között űrszonda, robotrepülő, mobilbuszjegy-alkalmazás, 3D-mozi vagy a labda adatait mérő intelligens kapu is megtalálható.

Az ígéretes fejlesztéseket Nyitrai Zsolt infokommunikációért felelős államtitkár és Mario Campolargo, az Európai Bizottság technológiai infrastruktúráért felelős igazgatója jelenlétében az Európai Unió szakpolitikusai és a tudományos élet szereplői is megismerhették.

 

mi/mti


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.