Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-08-09 16:30:00

Még nem tudni, Bedőltfalva vagy Csődtelep lesz-e a neve

Ócsára telepítik a bedőlt hiteleseket

Ócsán valósulhat meg a Szociális Családiház Program első üteme, amely a lakásukat elvesztő devizahiteleseket 40-80 négyzetméteres családi házakba kölöztetnék bérlőként.

Alig két hete arról cikkezett az egyik legnagyobb bulvárlap, hogy a Szociális Családiház-építési Program tekintetében szóba jöhető területek felmérése még zajlik. Időközben döntés született a lakóingatlanjukat elvesztő devizahitelesek megsegítéséről. A rászorultak családmérettől függően 40, 50, 60 és 80 négyzetméter alapterületű házakat bérelhetnének.

A közlemény szerint a Belügyminisztérium Területrendezési és Építésügyi Helyettes Államtitkársága megvizsgálta azoknak a településeknek a körét, ahol a program megvalósítható. A főbb szempontok figyelembevételével végül a Budapesttől 30 kilométerre található, 9000 lakosú Ócsa települést jelölte meg az építkezés első ütemének helyszíneként.

A Belügyminisztérium javaslata szerint az 1000 négyzetméter területű telkeken biztosítanának lehetőséget a házi kerti növénytermesztésre, valamint a kivitelezés során teljes, korszerű és energiatakarékos közműellátást valósítanának meg. Segítve ezzel is a lakókat, mivel az alacsony rezsiköltségű, energiahatékony technológiákkal felépülő családi házakba költözők a leginkább rászorulóknak számítanak. Az építési program keretében lehetővé tennék a közfoglalkoztatást és saját munka igénybevételét is.

AS

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.