Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2010-12-28 15:15:00

Azt állítják, nincs bennük gyűlölet

Nyílt levélben tiltakoznak a sátánisták

A Hungarian Satanic Legion (HSL) arra kérte lapunkat, közöljük az őket veszélyes gyűlöletcsoporként definiáló Athena Intézet vezetőjéhez szóló tiltakozó levelüket. Némi habozás után úgy döntöttünk, miért ne.

Az alábbiakban tehát a sátánisták levele olvasható, szerkesztés és változtatás nélkül.

Tisztelt Domina úr!

Első hallásra ezen megszólítás egy cseppet nevetségesnek tűnhet, ezért ha nem haragszik a levelünk további részében egyszerűen Kristófnak szólítanánk.

Véletlenül bukkantunk rá a mindennapi.hu keresztény közéleti hírportálon arra a cikkre, aminek táptalajául szolgált az Athena Intézet elemzésnek nem minősíthető írása. Az bizonyára csak a véletlen műve lehet, hogy éppen a napokban lendültek működésbe és máris feltérképezték az önök által gyűlöletcsoportoknak kikiáltott közösségeket. Valamint veszélyességük szerint besorolták, pontozták azokat és éppen egy keresztény hírportál volt az, aki helyet biztosított kiáltványuk közzétételére.

Némileg értetlenül állunk az előtt és felháborítónak tartjuk, hogy a Hungarian Satanic Legion szabad gondolkodó és sátánista nézeteket valló szervezetünket is alaptalanul benevezték ebbe a nem minősíthető pontversenybe. Úgy gondoljuk, hogy az Athena Intézet megalakulása mögött, magas rangú keresztény csoportok, vezetők állhatnak, akik pillanatnyi érdekeiknek megfelelően előhúzhatják az aktuális elemzéseket, mintegy bizonyítást nyerve állításaiknak. Az intézet élére pedig kinevezték önt kedves Kristóf, így kedvére kielégítheti közszereplési vágyait.

Érthető viszont az a reakciójuk, ahogyan az önök által kreált keresztényellenességet kezelik és ezt a kreált fogalmat a saját hasznukra fordítva manipulálják. Tipikus keresztény magatartási forma. Gondoljunk csak bele mit tettek a keresztény vezetők, kereszténységgel szimpatizáló pártok mikor megtudták, hogy nem is oly régen a kormány meg akarta nyirbálni a kialkudott „zsebpénzüket"? Tele van a sajtó valamint az internet a tiltakozásaikkal, amit a lehető legtöbb helyre eljuttattak egyházellenességet kiáltva. Ugyanezt szajkózzák akkor is, mikor a pedofil botrányokkal, homoszexuális papokkal, pénzügyi visszaélésekkel foglalkozik a média. Egyházellenesség. Mit tesznek akkor, amikor valaki nyíltan kifejti álláspontját a hitükkel kapcsolatban, nem fogadja el istenük létezését, ateistának, sátánistának vallja magát? Egyházellenességet, gyűlöletkeltést és különböző abszurd veszélyeket vizionálnak a portálon megjelent cikket megíró emberrel egyetemben, akinek víziói is torzak de az ön fantáziáját nem szárnyalják túl.

A sátánizmusban nincsen keresztényellenesség sem pedig gyűlölet bár ezek a fogalmak a közvéleménybe mélyen bele vannak táplálva az egyház és a különböző médiumok által. Nem biztatunk senkit sem bűncselekmények elkövetésére és mi is tartózkodunk ettől, továbbá nem sértegetünk szándékosan senkit sem. Hétköznapi, normális életet élő emberek vagyunk és határozottan tiltakozunk az „erőszakos cselekményekre képes kompánia” jelző használata ellen is. Igaz nézeteink és kritikus hangú véleményünk egy keresztény számára a keresztényellenesség látszatát keltheti, de mint már többször is hangoztattuk, ez egy elfogult és eltúlzott megállapítás. A kereszténységgel szembeni kritikáink megfogalmazására azért van szükség, mert a társadalom számára az egyetlen járható útként kiáltják ki hitüket és azt hirdetik, hogy a mennybe menetelt, megváltást csakis az ő hitükön keresztül érhetik el. Minden más hitű ember pogány, lelke elkárhozik és a pokolra jut. Továbbá egyházellenes. Bibliájuk szerint meg is kellene ölni azokat, akik más isteneket követnek vagy nem áldoznak az úrnak.

„A ki isteneknek áldozik, nem csupán az Úrnak, megölettessék.” (2 Móz. 22.20) De további emberölésekre is akad bőven utasítás a bibliában. Még egy idézetet engedjen meg: „És ha valaki nem keresné az Urat, az Izráel Istenét, megölettessék kicsinytől fogva nagyig, úgy a férfi, mint az asszony.” (2Krón. 15.13)

Ezúton kérjük önt és feltehetőleg keresztény megbízóit, hogy hagyjanak fel az emberek szándékos megtévesztésével és armageddoni jóslataik terjesztésével. Továbbá tájékoztatjuk arról, hogy a Hungarian Satanic Legion egy a társadalom gondolkodásmódjára különösen veszélyes szervezetet térképezett fel, melynek neve Athena Intézet. Kockázati besorolása magas. A fentebb említett okok miatt 9-es értéket kapott.

Végezetül engedje meg, hogy Richard Dawkins szavaival köszönjünk el: „Egyszer egy dublini előadás után, amikor a kérdésekre került sor, valaki megkérdezett, mit gondolok az írországi katolikus papok nagy nyilvánosságot kapott bántalmazási ügyeiről. Azt feleltem, akármilyen rettenetes dolog is a szexuális visszaélés, vélhetőleg kevesebb ártalmat jelent, mint az a hosszú távú lelki sérülés, amit a gyerek katolikus neveltetése eleve okozott.

Tisztelettel:

Radics József

HSL alapító-szerkesztő

Révész Béla

HSL alapító-szerkesztő

Lapunk semmilyen kapcsolatban nem áll az Athena Intézettel, természetesen a sátánistákkal sem. A két szervezet nézeteltéréséről egyelőre nem foglalunk állást, de ha a további fejlemények érdekesnek bizonyulnak, hírt adunk róluk.
Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Sátánizmus
  • Sátánista gyilkosság áldozata lett az apáca?
  • Valóban sátánista a Rolling Stones?
  • Növekszik a sátánista bűncselekmények száma
  • A Sátán és a metálzene
  • Mi a probléma a sátánista Bibliával?
  • Marilyn Manson először Jézus volt
  • „Szoktunk átkot küldeni” – interjú sátánista vezetőkkel
  • A keresztényellenesség ugyanolyan, mint az antiszemitizmus

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.