Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-05-23 14:31:00

Ragadós az Elragadtatás napja

Isten vonta ki a 43 metrókocsit Budapestről?

Az Elragadtatás napjának lehetősége végigsöpört a világon, ki így, ki úgy reagált a hírre. A Hírcsárda nevű népszerű álhírportál játékosan Tarlós István metrókocsi-akciójával kötötte össze.

Keresztény portálként láthattuk, hogy a világon hívőket és nemhívőket egyaránt magával ragadt az Elragadtatás napjának lehetősége. Mint megírtuk, Harold Camping amerikai keresztény rádiósguru kacifántos számításaival május 21-ére jósolta meg, hogy Krisztus visszajön az övéiért. Időközben más is történt: Tarlós István főpolgármester pénteken bejelentette, hogy negyvenhárom metrószerelvényt von ki hétfő reggelig a 2-es és 3-as metró forgalmából a főváros, mert azok balesetveszélyesek.

S noha az Elragadtatás most elmaradt, a naponta 60 ezer egyedi látogatóval rendelkező Hírcsárda nevű magyar álhírportál meglátta a forgalomból kivont metrókocsikban az isteni szándékot. Isten magához ragadott 43 metrószerelvényt című cikkükben azt állítják, hogy „nem Tarlós István, hanem maga Isten vonta ki a forgalomból és ragadott magához 43 metrószerelvényt az Elragadtatás napján".

Mint a cikkből kiderül: a vallástudósok egyelőre csak találgatnak, hogy Isten mit akarhat a 43 metrókocsival, mert alkatrészeket és szerszámokat nem ragadott el hozzá. A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy eladja az egészet színesfém kereskedőknek. Az elragadtatás sajnos nem érintette a BKV-ellenőröket, így a világvége utáni első munkanapon, hétfőn, továbbra is ajánlatos magunkkal vinni jegyeinket vagy bérleteinket – látja el közérdekű tanácsaival az olvasókat az álhírportál.

A Mindennapi úgy látja, hogy a téma még nincs lezárva: Camping számításai szerint a világnak még öt hónapja van megtérni: a végső vég 2011. október 21-én éri el az univerzumot.

mi

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.