Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-04-24 13:48:00

Szerkesztőségünk számára kicsit szomorú lett ez a vasárnap

Bocsánatot kér Semjén Zsolttól a hírportál

Hamis, sértő és félrevezető cím jelent meg Nagyszombaton a Mindennapin. A szerkesztőség ezúton bocsánatot kér az érintettektől: Semjén Zsolttól és vadásztársaitól, valamint az olvasóktól.

„Akiknek a húsvét sem szent: Semjén és vadászai” címmel jelent meg írás szombaton portálunkon, a felcím pedig ez volt: „Torzítások nélkül, érdemi és őszinte módon ritkítanának.” E címet a szombati ügyeletes szerkesztő adta egy éppen ellentétes tartalmú MTI-hírnek. Rövidesen több nagy hírgyűjtő portál is átvette a félrevezető címet.

Álláspontunk az üggyel és Semjén tevékenységével kapcsolatban

Lapunk a keresztény világszemlélet talaján állva különösen fontosnak tartja a teremtett világ védelmét, így az egyes védett fajok vadászhatóvá tételére tett kísérletet erős fenntartásokkal figyeljük. Jellemző ránk az ironikus hangvételű kritika a hatalom gyakorlói és más közszereplők tevékenységével kapcsolatban – azonban természetesen sem Semjén Zsoltnak, sem másnak nem vonjuk kétségbe keresztény elkötelezettségét, és nem feltételezzük, hogy számukra a „húsvét sem szent”. Azt pedig, hogy az egyes védett madarak vadászhatóvá tételéről nem törvényjavaslat született, hanem párbeszéd és szakmai vita kezdődik, reményeink szerint arról tanúskodik, hogy a vezetés e kérdésben partnernek tekinti a társadalmat.

A MTI-hír arról szólt, hogy a legnagyobb vadgazdálkodási szervezet indítványa szerint „előítéletektől mentesen, félreinformálások és torzítások nélkül, érdemi és őszinte párbeszéd kezdődhet a vadgazdálkodási szervezetek és egyesületek, valamint természetvédő egyesületek között egyes védett fajok vadászhatóvá tétele ügyében”. Tehát a cím rosszindulatú csúsztatást és rágalmat tartalmazott.

Későn vettük észre

Mivel lapunknál ünnepnapokon csak egy ügyeletes szerkesztő dolgozik, a szombat délután felkerült, félrevezető című híranyagot csak másnap vettük észre. A cikket azonnal eltávolítottuk, és ezúton is elnézést kérünk érte. A munkatársunk akciójával kapcsolatban döbbenetünket fejezzük ki és  elhatárolódunk.

A kolléga természetesen nem folytathatja szerkesztői tevékenységét a Mindennapinál.

mi-

 

 

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.