Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2012-01-28 14:57:00

„Orbán Viktor keresztes hadjárata”

A Frankfurter Allgemeine Zeitung az IMF Magyarország-jelentéséről írt, az n-tv honlapján Magyarország átalakulásáról jelent meg elemzés, míg a Neue Zürcher Zeitung egy volt magyar nagykövet levelét közölte.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lap a Nemzetközi Valutaalap (IMF) országjelentését ismertető rövid beszámolójában kiemelte, hogy a nemzetközi pénzügyi szervezet "a nemzeti konzervatív" kormányt szigorúbb takarékoskodásra és gazdaságpolitikai irányváltásra "szorítja". A lap megjegyezte, hogy Magyarország jelenleg "20 milliárd euróig terjedő nagyságú segítséget próbál szerezni az IMF-től és az EU-tól ".

Az n-tv német országos hírtelevízió honlapján Orbán jobboldali keresztes hadjárata címmel jelent meg elemzés. A szerző, Jan Gänger írásában kiemelte: a miniszterelnök az országátalakító munkát egy jobboldali irányultságú, nacionalista program alapján végzi, amely "a Fidesz-diktatúra" felé tolja el Magyarországot. Az EU igyekszik "megakadályozni a legrosszabbat, de valószínűleg túl későn lép közbe" - írta a szerző, megjegyezve, hogy miközben az EU-ban erősödnek a "demokrácia leépítését" bíráló hangok, Orbán "bebetonozza a saját +rendszerváltását+, (…) ezen pedig lényegében az EU által megindított kötelességszegési eljárások sem tudnak változtatni".

A svájci Neue Zürcher Zeitung (NZZ) nemzetközi kiadása Tar Pál volt washingtoni és vatikáni magyar nagykövet olvasói levelét közölte. A volt diplomata annak a nézetének adott hangot, hogy az NZZ kiegyensúlyozatlan képet ad Magyarországról. A lap az ellenzék képviselőit szóhoz engedi jutni és visszaadja az Orbán-kormányról szóló negatív kijelentéseiket, de sem a kormány, sem kormánybarát lapok vagy értelmiségi körök kijelentéseinek nem ad teret - írta. Tar Pál úgy látja, a lap "kettős mércével mér", amikor a tüntetésekről számolt be. Úgy fogalmazott, a hétfői kiadásban az NZZ "elhallgatta" a kormány melletti előző napi budapesti tüntetést, ezzel szemben a - mint fogalmazott - "aránytalanul kisebb" ellenzéki tüntetés az Operaház előtt "hosszú tudósítást ért meg" a lapnak.

"Az NZZ-t liberális-konzervatív lapként ismerjük, és most mégis a nyugati baloldali sajtóval és a magyarországi posztkommunista baloldallal legnagyobb egyetértésben démonizálja a demokratikusan, kétharmados többséggel megválasztott Orbán-kormányt" - írta Tar Pál a svájci világlapban megjelent levelében.

MTI.

 

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Európa
 • Portugália bedőlését jósolják
 • Rabot együnk vagy szabadot?
 • Fejlemény: a magyar kormány azt fogja tenni, amit az EU mond
 • A kormány fáradhatatlanul készséges lesz
 • A horvátok tudják, mit csinálnak?
 • EU: a világ legnagyobb átverő show-ja?
 • Mégis megegyezik Magyarország az Unióval?
 • Orbán Viktor: „nem látok különösebben nehéz ügyet”

 • A hét java

  © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.