Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-12-03 06:30:00

Harmadosztályúak verték a lilákat, a csapat két pontnyira a kieséstől, vagyis:

Véber Györgyé lehet az újpesti kispad

Két pontra telel a már kiesést jelentő 15. helytől az Újpest, ráadásul szerdán az MK-ban csúnya vereséget szenvedett a Kaposvár II-től. Minden jel arra utal, hogy télen váltanak a lila-fehér kispadon. Felkészül Véber?

Zoran Szplisjak augusztusban négy vereség után vette át a hússzoros bajnokcsapat irányítását, s bár valamelyest stabilizálta az együttest, ez kevés a sikerekhez szokott lila-fehér szurkolótábornak. Ráadásul a szerb tréner számára a legrosszabbkor jött a kínos MK-meccs Kaposvároson, ahol a somogyiak harmadosztályban szereplő tartalékcsapatától kapott ki együttese 2-1-re.


Szplisjak nem érezheti magát biztonságban

A klub újdonsült tulajdonosa, Roderick Duchatelet pedig nem azért áldozott százmilliókat a csapatot működtető gazdasági társaság anyagi helyzetének stabilizálására, hogy az UTE szereplésén röhögjön a magyar futballtársadalom. A lila-fehérek szerencséje, hogy a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében már két mérkőzésen dől el a továbbjutás, azaz a szerdán leszerepelt futballistáknak a hétvégi visszavágón lesz alkalmuk a javításra. Ha a csapat nem jut tovább a kupában, akkor egyértelmű, hogy váltás lesz a kispadon. Ám Zoran Szplisjak akkor sem érezheti magát biztonságban, ha tanítványai végül elbúcsúztatják a kaposvári tartalékokat.


Otthon, édes otthon

A továbbjutás, valamint a jelenlegi edző nyáron kötött hároméves szerződése némi védőhálót jelenthet, amelyet nyomós indok nélkül nem egyszerű felbontani, ám ezzel együtt is nagyon benne van a levegőben a váltás. Szplisjak potenciális utóda pedig Véber György. A közelmúlt újpesti legendája ezer szállal kötődik a klubhoz, már nagyon megérdemelne „otthon” egy lehetőséget, ráadásul éppen szabad, hiszen néhány héttel ezelőtt bontottak vele szerződést Pápán.

– Az ember mindig szívesen megy haza, így a klub jelenlegi helyzetében sem gondolkodnék azon, hogy visszatérjek-e, ha megkeresnének. Jelenleg azonban az Újpestnek van vezetőedzője – mondta Véber néhány héttel ezelőtt, amikor esetleges újpesti szerepvállalásáról faggatták.


Elvileg külföldi szakember is érkezhet, de…

Csakhogy létezik egy másik forgatókönyv is, eszerint Roderick Duchatelet Belgiumból vagy Hollandiából hozna edzőt a Megyeri útra. Holott az elmúlt évek példái azt mutatják, hogy ez nem feltétlenül szerencsés döntés, lám, a holland Leo Beenhakker is olyan gyorsan tűnt el Újpestről, mint amilyen hirtelen kinevezték sportigazgatónak.

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.