Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-11-19 06:00:00

A megváltóként érkező utódokkal gyakran rosszabbul szerepel a csapat

Varga, Mezey, Konkoly: veszélyes kirúgni a sikeredzőt!

Remek eredményei sem védték meg Konkoly Csabát, a győri női kézisekkel sikeresen szereplő szakembert leváltotta a klub vezetése. Pedig a példák azt mutatják, egy sikeredző elküldése sok veszéllyel jár!

A váltás ellenére előfordulhat, hogy az Audi ETO új mesterével is (minden bizonnyal a jelenleg magyar szövetségi kapitányként ténykedő, norvég Karl Erik Böhn lesz az utód) megnyeri a Bajnokok Ligáját. Ám egy ilyen váltásban a múlt tapasztalatai alapján bizony benne van a bukás lehetősége.


Nem volt elég látványos a csapat játéka

A rendszerváltás idején, 1990-ben bajnokságot nyert az Újpest labdarúgócsapata. A szurkolók ünnepeltek, a klub vezetése azonban az aranyérem ellenére megvált Varga István vezetőedzőtől. Jó, hogy elsők lettünk, de a csapat nem játszik elég látványos futballt – szólt a hivatalos indoklás. Nos, a következő szezonban se látvány, se eredmény nem volt a Megyeri úton. Az aranyérmes együttes végül a kilencedik helyen végzett, két évvel később pedig csak osztályozón őrizte csak meg NB I-es tagságát.


Mezey elküldése óta szenvednek a fehérváriak

A Videotonnál is megváltak a nyáron a csapatot története során első ízben bajnoki címig vezető Mezey Györgytől. Az indoklás szerint azért, mert az európai kupaporondon is eredményes együttest akarnak építeni.


Mezey doktort sem védte meg a történelmi bajnoki cím a Vidivel
Fotó: vidi.hu

Jött a portugál Paulo Sousa, az eredmény pedig ismert. A BL-menetelés meglehetősen rövidre sikeredett, a nem túl acélos Sturm Graz elleni párharcban elbukott a Vidi, sőt a bajnokságban is meglehetősen messze került a legutóbbi szezonban kivívott pozíciójától: félidőben a listavezető Debrecentől 11 ponttal lemaradva a negyedik helyen áll a lehetőségeit tekintve a hazai mezőnyből kimagasló székesfehérvári alakulat.


Böhnnek rendet kell raknia a fejekben

Persze akad ellenpélda is, éppen a potenciális Konkoly-utódot, Karl Erik Böhnt állították fel az elmúlt évadban a norvég bajnok Larvik kispadjáról, s a csapat végül BL-t nyert. Ez a lehetőség adott a győriek számára is, csak az a kérdés, hogy a váltás mennyire osztja meg a csapatot. Az egyre egyértelműbb, hogy a sztárgázsiért foglalkoztatott légiósok örülnek Konkoly Csaba távozásának, míg a győri kötődésű mag nem annyira vidám. Az mindenesetre biztos, hogy Karl Erik Böhn remekül ért a játékosok nyelvén, az ő feladata lesz, hogy rendet tegyen a fejekben, s az ETO tovább robogjon célja, a BL-győzelem felé! De bárki lesz Konkoly utódja, minden vereség után a fejéhez vágják majd: az előddel ezt megnyerte volna a csapat…

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.