Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-11-11 06:00:00

Tőzsér végre megmutathatja, Gera és Németh is visszatért a válogatottba

Válogatott: búcsú és egy új korszak kezdete

Hazai pályán péntek este láthatja utoljára a közönség a magyar válogatottat, s a Liechtenstein elleni meccsel Albert Flóriántól is elköszön a nemzeti tizenegy.

Az már bizonyos, hogy telt ház előtt játssza utolsó 2011-es hazai meccsét a magyar labdarúgó-válogatott. Az MLSZ illetékesei remek döntést hoztak, s az egyetlen magyar aranylabdás tiszteletére Albert Flórián-emlékmérkőzéssé nyilvánították a nagyhercegség legjobbjai elleni találkozót. A szurkolók így térítésmenetesen, regisztráció után juthattak belépőhöz, s már csütörtökön eldőlt, hogy minden hely foglalt lesz a Puskás Ferenc-stadionban.


Régi csapat új arcokkal

Egervári Sándor továbbra is a néhány hete befejeződött Európa-bajnoki selejtezőkön remekül teljesítő futballistákra épít, ám új arcok is felfedezhetők a keretben. A szövetségi kapitány például meghívta a belga bajnok Genkben hétről hétre remeklő Tőzsér Dánielt. A középpályást a múlt héten, a Chelsea elleni BL-meccs után az angol sztárcsapat portugál menedzsere, André Villas-Boas is magasztalta, így éppen idejében jött Egervári Sándor meghívója. Szintén hosszú idő után került be a legjobbak közé Németh Krisztián, aki meglehetősen sikertelen vándorlását megszakítva tért haza nevelőegyesületéhez, az MTK-hoz, s góllal mutatkozott be a jelenleg a második vonalban szereplő kék-fehér csapatban. Németh a sérült Szabics Imre helyére került be, s megtépázott önbizalmának jól jöhet a Liechtenstein elleni meccs. Mint ahogy a sérülése után végre visszatérő Gera Zoltán számára is fontos lehet a sikeres válogatottbeli szereplés.


Még gólt sem kaptunk a pénteki ellenféltől

A nagyhercegség válogatottja nagyon távol van az európai középmezőnytől is, az aktuális FIFA világranglistán a 126. helyen áll, a Közép-Afrikai Köztársaság mögött s Namíbia előtt. A csapatot öt éve irányítja a svájci Hans-Peter Zaugg, méghozzá nem is rosszul, hiszen pénteki ellenfelünk életében a jelenlegi pozíció előkelőnek számít. Zaugg vezetésével a legutóbbi Eb-selejtező sorozatban hazai pályán Philippe Ernel és Michele Polverino góljaival 2-0-ra legyőzték a litvánokat, s Kaunasban is döntetlent játszottak a balti állam válogatottjával. Ezzel együtt győzelmet és szép játékot várhatunk a magyar csapattól, hiszen ne feledjük, minden góllal a legendás Albert Flórián emléke előtt tiszteleg a csapat.


Vár egy nehezebb feladat is

A Liechtenstein elleni találkozó után egy húzósabb meccs is vár a fiúkra, hiszen a csapat jövő kedden a 2012-es Európa-bajnokság egyik házigazdájánál, Lengyelországnál vizitál. A poznani mérkőzés igazi vizsgamunka lesz az értékeit megtartó, de az újításra nyitott magyar együttes számára, egyelőre azonban a hazai búcsúra koncentrál a csapat.


Íme a magyar válogatott kerete

Kapusok: Király Gábor (1860 München), Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Csernyánszki Norbert (Paks). Védők: Vanczák Vilmos (Sion), Varga József (DVSC-TEVA), Lipták Zoltán (Újpest FC), Kádár Tamás (Newcastle United), Juhász Roland (Anderlecht), Lázár Pál (Samsunspor), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen), Laczkó Zsolt (Sampdoria). Középpályások: Elek Ákos (Videoton FC), Czvitkovics Péter (Kortrijk), Vadócz Krisztián (NEC Nijmegen), Stieber Zoltán (Mainz), Koman Vladimir (Sampdoria), Dzsudzsák Balázs (Anzsi Mahacskala), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Tőzsér Dániel (Racing Genk), Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Sándor György (Videoton FC). Csatárok: Feczesin Róbert (Brescia), Priskin Tamás (Ipswich Town), Németh Krisztián (MTK).

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Magyar válogatott
  • Egervárié az évezred legjobb válogatottja
  • Kulcsember lett Angliában a magyar focisztár
  • Bukarestben is elénekelték a Székely himnuszt a hokisok! – VIDEÓ
  • Görbicz bedobná az időn túli hetest?
  • Mit akar az év magyar focistája?
  • Tényleg Egervári a legjobb edző?
  • Távozott a röplabdások kapitánya
  • Miért nem értékeli Egervári a válogatottat?
  • „Már csak ketten vagyunk a tizenegyből”
  • Kassai miatt büntette Egerváriékat az észt bíró

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.