Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-10-17 20:00:00

Bécs–Pozsony–Budapest futóverseny: a táv a régi, a szellemiség új

Ultramaraton lábon, keréken, görkorcsolyán

Egy év kihagyás után ismét ultramaratoni futók karistolnak három főváros közötti 316 kilométeren. Szerdán rajtol a Bécs–Pozsony–Budapest viadal.

Az ötnapos versenyből idén – tavaly anyagi és szervezési nehézségek miatt maradt el – tulajdonképpen csak a táv maradt változatlan, mert a versenyt teljesen új csapat szervezi, amely új alapokra helyezte az eseményt. A futók mellett kerékpárosokat, görkorcsolyázókat és túrázókat is várnak. A szervezők komoly szponzori segítség nélkül rendezik meg a versenyt, melyet évről évre szeretnének továbbfejleszteni, s egyik feladatuknak az útvonal menti régiók kulturális értékeinek bemutatását tekintik. A jelenlegi állás szerint 20 egyéni induló, 40-50 csapat és 70 kerékpáros vesz majd részt az ultramaratonon, de nevezni az utolsó pillanatig lehet, sőt bármelyik napon külön is lehet futni.

Az öt nap során Bécsből Pozsonyba, majd Pozsonyból Győrbe, Győrből Tatára, Tatáról Budakeszire, s végül Budakesziről Budapestre fut a mezőny, mely 316,7 km megtételét követően érkezik meg a Tabánba. Az útvonalban változás a korábban megszokotthoz képest, hogy a Pozsony és Győr közötti szakaszon idén Rajkánál kelnek majd át a határon a résztvevők, így érintik a Szigetközt. A hagyományoknak megfelelően a zárónapi 21,09 km-es táv önálló félmaratoni verseny, úgynevezett Szabadságfutam is lesz egyben. Az egyik betétfutam a már szintén hagyományosnak tekinthető Kolonics emlékfutás lesz. A 2008-ban elhunyt kétszeres olimpiai bajnok kenus emlékére ezúttal is a kajak-kenusok alkotta csapat teljesíti a távot, többek között Horváth Csaba, Kozmann György és Csabai Edvin is fut majd. A verseny fővédnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere,

 

– mti –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.