Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2010-11-29 13:40:00

Temesvári csak akkor lép színre, ha a régiek mennek

Tenisz helyett furcsa játék a szövetségben

Hosszú ideje adogatnak egymásnak a Magyar Tenisz Szövetség elnökségében. Lassan tie-breakre van szükség ahhoz, hogy néhányan végre belássák: ezt az izzadságszagú, szenvedős meccset bizony elvesztették.

Nem olyan rég a szövetségben kisebb botrány alakult ki: a szakmai bizottság javaslatának ellenére ugyanis teljesen más személyeket választott meg az elnökség a Fed-kupa és a Davis-kupa szövetségi kapitányának. (Előbbi tisztségre Keller Lászlót, utóbbira Hornok Miklóst nevezték ki egy-egy évre.)

A magyar tenisz újbóli nemzetközi felemelkedésének érdekében Nagy Tünde, az MTSZ elnöke lemondásra kérte fel a testület tagjait. Tervei szerint két alapbázissal : gazdasági és sportágbeli szakértők bevonásával sikeresebbek lehetnének; így a szakmai stábot Temesvári Andrea, Sávolt Attila, Krocskó József és Köves Gábor jelentené. A lista teljes mértékben elnyerte a vezető teniszvilág tetszését: éljátékosaink, legjobb edzőink is örömmel dolgoznának ezen új ernyő alatt.

Temesvári Andrea, Magyarország egykori legjobb teniszezőnője lelkesen csatlakozna, mert egyetért a változtatás szükségességével, és úgy véli, a fent nevezettekkel együtt hasznosan tudnák építeni a tenisz jövőjét, de ha a jelenlegi körbe hívnák vissza (hiszen 2001-2004 között már volt egyszer elnökségi tag), visszautasítaná.

A progressziót pedig a következőképpen látja Temesvári: „Szerintem az új elnökséggel és az említett koncepcióval a magyar tenisznek nagyon sokat lehetne segíteni, ha tényleg mindenki szeretne tenni is valamit, és nem csak úgy mondja. Ezért nincs is szükség arra, hogy újra és újra megerősítsenek abban: számítanának rám, ha tisztázódik a helyzet. Elég az, hogy mindannyian, akik most ezzel foglalkozunk, érezzük magunkban az erőt, és akarjuk a változást; és hogy tudatában vagyunk annak, ez mennyire hasznos lenne.”

A saját Tenisz Akadémiáját vezető valamint a Park Tenisz Klub MTK-nál szakmai igazgatóként is dolgozó háromgyerekes családanya azt is elmondta, furcsállja, miért volt két tartózkodó szavazat is az MTSZ csütörtöki rendkívüli közgyűlésen, ha egyszer egyhangúlag már megállapodtak a lemondásban.

Az elnökségi tagok írásbeli lemondó nyilatkozatát a jövő hét elejéig várják, hogy azután a januári közgyűlésen a szövetség megállapodhasson abban, kik alkossák az új vezetőséget. Ha a hivatalos határidőig, december 31-éig sem érkeznek be a lemondások, a soron következő ülésen visszahívják a tagokat tisztségükből. Helyükre azonban csak ezután, újabb hosszú hetek elteltével jelölhetnének ki másokat. Addig egy helyben pattog a labda.
 

 Vér Viktória

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.