Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-09-24 06:30:00

Hatalmi harc és pénztelenség, de a tulajdonos legalább már szabadlábon van

Teljes káosz, tragikomikus vezetés Újpesten

Nagy bajban van az újpesti labdarúgócsapat, s nem csak azért, mert a tabellán jelenleg csak a 14. helyen szerénykedik. Sőt: ez a legkisebb probléma a Megyeri úton!

Mint egy rossz kabaréban, minden hétre jut valami megdöbbentő hír, amely az Újpest FC-ről szól. Gondokról korábban is lehetett hallani, de mindenki úgy vélte, hogy a patinás klubnál úrrá lesznek ezeken, s hamarosan minden rendbe jön. Ehhez képest egyre magasabbra csapnak a hullámok.


A rendrakás időszaka

Bartha Csaba ügyvezető igazgatói kinevezésével indult el a lavina. A korábban a Vasasnál és a DVSC-nél is dolgozó Bartha július 1-én állt munkába a Megyeri úton, s első nyilvános szereplésekor azt mondta, a „rendrakás időszaka következik”. Nem is várt sokáig, hamar lapátra tette a legendának számító sportigazgatót, Kovács Zoltánt. Nem sokkal később a holland Leo Beenhakker vette át Kovács helyét, ám a korábban sztárcsapatokat is dirigáló szakember nem érezheti magát felhőtlenül a főváros IV. kerületében, hiszen nyíltan szemezget az osztrák szövetségi kapitányi poszttal. Azért a csapat sikertelen rajtja után eltávolította a vezetőedzőt, Mészöly Gézát, s az már csak a hab a tortán, hogy rendőrség időközben őrizetbe vette a csapatot irányító gazdasági társaság többségi tulajdonosát.


Játékosok is repültek

A tulaj azóta szabadlábon várhatja ügyének alakulását, ettől azonban még semmi nem oldódott meg Újpesten. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a pénztelenség az úr, hiszen azóta mondvacsinált indokkal megváltak két labdarúgótól, Böőr Zoltántól és Fehér Csabától. S bár a csapat az új edző, Zoran Szplisljak vezetésével megszerezte első győzelmét, még mindig nagyon rossz helyzetben van: egyre nyilvánvalóbb, hogy ebben a szezonban nem lehet más célja, mint a kiesés elkerülése.


Kirúgták? Vagy nem rúgták?

A legújabb UTE-ügy pedig már bohózatnak is gyenge. A hírek (és a játékos állítása) szerint a még kétéves szerződéssel rendelkező Pollák Zoltánt azért küldte el Bartha Csaba, mert a focista jogos járandóságát szerette volna megkapni. Csakhogy a kirúgás tényét az ügyvezető igazgató időközben cáfolta, könnyen lehet, hogy azért, mert ebben az esetben az újpestieknek 100 ezer eurót kellene átutalni Pollák előző klubjának, az MTK-nak. Újpesten azonban manapság 100 ezer forint kifizetése is komoly problémát okoz, azaz a labdarúgó maradhat, igaz: fizetést továbbra sem kap. Elképzelni sem tudjuk, mi lehet az újpesti tragikomédia következő felvonása, de az biztos: ezek után már nem tudnak meglepetést okozni a klub vezetői, Ámbátor néhány hete is ugyanezt hittük, és tessék…


A klub közleményben cáfol és fenyeget

Az Újpest később közleményben reagált Pollák szavaira. „Pollák Zoltán nincs kirúgva Újpestről, ő az egyik legjobban megbecsült tagja a keretnek. Nem csupán a prémiumokkal együtt hétszámjegyű juttatásaival, hanem azzal is, hogy ő volt az, aki mindig a leghamarabb hozzájuthatott a pénzéhez a keret tagjai közül. Az Újpest FC Pollák Zoltánnak sem fizetéssel, sem prémiummal nem tartozik. Az Újpest FC a játékos valótlanságokat tartalmazó nyilatkozatát, az ügyben tanúsított hozzáállását fegyelmi vétségnek tekinti, és átmenetileg felmentette az edzések látogatása alól.” Az Újpest szerint rágalomhadjárat indult ellenük: „Az Újpest FC egy ideig türelmesen figyelte a klubunk ellen indított rágalomhadjáratát, amelyet a nyilatkozók, médiumok legtöbbször légből kapott összeesküvés-elméletekkel színeztek. Az Újpest FC vezetése úgy döntött, hogy a bíróság előtt számoltat el mindenkit, aki valótlan állításaival a klubot hamis színben tünteti fel és azzal kárt okoz.”

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.