Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-07-02 22:10:00

Bevált Arn Gréta jóslata: Petra Kvitová nyerte a női egyest a szentélyben

Szerethető cseh remek: wimbledoni nyilatkozatok

A világ számára meglepetés, hogy a cseh Petra Kvitová nyerte Wimbledonban a női egyest, de Arn Gréta ezt előre megmondta…

A magyar teniszező – aki sérülése miatt kénytelen volt visszalépni a londoni tornától – a saját bőrén tapasztalhatta, milyen a 2011-es Kvitová ellen játszani, hiszen a Rolnad Garros első fordulójában, éppen a cseh hölgytől kapott ki. Arn ekkor mondta, hogy szereinte Kvitová füvön nagyon veszélyes lesz, Wimbledonban a végső győzelemre is esélyes lehet. Nos, a magyar játékos jóslata bevált, hiszen Petra Kvitová imponáló játékkal jutott be a fináléba, s ott 6:3, 6:4-re legyőzte a 2004-es bajnok Marija Sarapovát.

– Természetesen nem erre számítottam, de a sportban csak egy győztes lehet, ez pedig Petra Kvitová, aki ezen a napon egyértelműen jobb volt nálam, csak gratulálni tudok neki. Nekem mindig speciális Wimbledonban a centerpályán játszani, hiszen nagyon fiatalon lettem itt bajnok. Most nem sikerült, de ígérem, még visszatérek a tórfeáért – mondta a döntő vesztese, az orosz Sarapova.


El sem hiszi, ami vele történt…

– Nem akartam fejben túlságosan előre szaladni, s amikor előnyben voltam, akkor is mindig csak a következő pontra koncentráltam. Még fel sem fogtam, fantasztikus, hogy itt lehetek, kezemben a trófeával, s körben a lelátón korábbi bajnokok. Köztük Jana Novotná, és Martina Navratilová két korábbi nagy bajnok a hazámból, rájuk külön felnézek, büszke vagyok, s köszönöm a tanácsaikat, amelyek segítettek a győzelem megszerzésében – mondta Wimbledon új bajnoka, a 21 éve cseh Petra Kvitová.

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.