Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-10-13 20:00:00

Juhász Roland csapatkapitány beismerte, elfáradtak a sorozat végére

Statisztikailag ez az elmúlt negyedszázad legjobb válogatottja

Nem tudta ugyan kiharcolni az Európa-bajnoki szereplést a magyar válogatott, de az legalábbis biztató, hogy az utóbbi 25 év legjobb teljesítményét nyújtotta a selejtezőben.

Válogatottunk 1986-ban járt utoljára világversenyen, azóta az 1998-as vb előtt állt a legközelebb ahhoz, hogy újra résztvevője legyen egy fontos tornának. Akkor sikerült ugyan megszerezni a selejtező csoport második helyét, ám a megszerzett pontokat tekintve gyengébben teljesített a válogatott, mint most, a finnek elleni döntetlennel véget ért sorozatban.


Ez a válogatott a legsikeresebb 1986 óta

Az 1986 óta eltelt 13 selejtező sorozat statisztikáit tekintve Egervári Sándor válogatottja volt a legsikeresebb. A mieink tíz mérkőzésen hat győzelmet arattak, a megszerezhető 30 pont 63 százalékát szerezték meg – ezt megelőzően az utóbbi 25 évben mindössze két alkalommal tudtunk 50 százalékosnál jobb mérleggel zárni. Ez, és a válogatott világranglistán elfoglalt 27. helyezése alapján aligha vitatható az előrelépés az elmúlt két és fél évtized eredményeihez képest. A válogatott fellépései iránti érdeklődés alapján a szurkolók is elismerik a csapatot, az utóbbi másfél évben egyre többen látogattak ki az együttes tétmérkőzéseire, a svédek és a finnek ellen már napokkal a találkozók előtt elfogyott az összes jegy a Puskás Ferenc Stadionba.


Többen nézték, mint a korábbi meccseket

A keddi találkozó iránt egyébként nemcsak a helyszínen volt kiemelkedő az érdeklődés, a televíziók előtt milliók figyelték a válogatott játékát. A találkozót két csatorna, az m1 és a Sport 1 is közvetítette, és a közszolgálati tévé nézettségi adataiból kiderül: több mint kétmillióan kapcsoltak az m1-re a meccs alatt. Az AGB Nielsen hivatalos mérése szerint a közvetítést 733 ezer néző követte végig, többen, mint a korábbi, ebben a sorozatban közvetített Eb-selejtezőket.


Elfáradtak, mert nem játszanak rendszeresen

A finnek elleni döntetlent követően Egervári Sándor szövetségi kapitány elmondta: csalódott, amiért az utolsó mérkőzésen megtorpant a csapat, de ennek nincs köze ahhoz, hogy számunkra már tét nélküli volt a meccs, a döntetlent ugyanis nem motivációs problémák okozták.

 
A nézők megszerették a csapatot
Fotó: mlsz.hu

Juhász Roland szerint az vezetett a pontvesztéshez, hogy ezúttal hiányoztak játékunkból a váratlan húzások, ám minden futballista odatette magát, és a pályán nem volt érezhető, hogy a mérkőzésnek már nincs igazi tétje. A csapatkapitány elismerte: a második félidő végéhez közeledve többen elfáradtak, aminek az lehetett az oka, hogy a futballisták egy része nem szerepel rendszeresen a klubjában, és egy ilyen hajtós meccsen ez érezteti a hatását. Az Anderlecht védője hozzátette: a csapat még mindig fiatalnak számít, és ha töretlen marad a fejlődése, akkor az Eb-csoportnál is erősebb vb-selejtező csoportban jó esély lehet az eredményesség további javulására. A vb-selejtezős magyar esélyeket péntek reggeli cikkünkben taglaljuk.

 

– mi, mlsz –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Magyar válogatott
  • Egervárié az évezred legjobb válogatottja
  • Kulcsember lett Angliában a magyar focisztár
  • Bukarestben is elénekelték a Székely himnuszt a hokisok! – VIDEÓ
  • Görbicz bedobná az időn túli hetest?
  • Mit akar az év magyar focistája?
  • Tényleg Egervári a legjobb edző?
  • Távozott a röplabdások kapitánya
  • Miért nem értékeli Egervári a válogatottat?
  • „Már csak ketten vagyunk a tizenegyből”
  • Kassai miatt büntette Egerváriékat az észt bíró

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.