Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-06-15 07:00:00

A pénz nem minden, fontosabb, hogy boldog Madridban

Ronaldo visszautasította az álomajánlatot

Hiába csábította a portugál zsenit a Manchester City, Cristiano Ronaldo nemet mondott minden idők legmagasabb fizetésre, és marad Madridban. A szupersztár pályafutása befejezéséig hajlandó lenne a Realnál futballozni.

„Ez nem rossz, mi?” – viccelődött a portugál szupersztár a Sun című bulvárlapban, célozva a Manchester City ajánlatára. Az arab milliárdos tulajdonolta klub 150 millió fontot fizetett volna CR7-ért a Realnak, emellett a játékos évi 21 millió fontot kereshetett volna az iparvárosban.
„Egy ilyen ajánlatot mindenképpen át kell gondolni, de a pénz nem a legfontosabb, ha az lenne, mindenképpen váltanék, hiszen a Citynél sokkal többet kereshetnék. Csakhogy nekem legalább ennyire fontos az emberek szeretete, hogy miként bánnak velem, s én boldog vagyok Madridban” – utasította el az ajánlatot Ronaldo. Persze Cristiano Ronaldo a galaktikusoknál sem keres rosszul, itt 13,5 millió font az éves jövedelme, igaz, meg is dolgozik a pénzért: eddig 89 meccsen 87 gólt szerzett Real-mezben, szezonbéli 54 találatával pedig éppen Puskás Ferenc rekordját döntötte meg a madridi klubnál.

A 150 millió fontos City-ajánlat egyébként abszolút átigazolási csúcs lehetett volna: ennyiért korábban még soha nem adtak el labdarúgót! Jóllehet, a mostani rekordot is a portugál csatárzseni tartja: 80 millió fontot fizetett érte a Real, amikor elcsábította a Manchester Unitedtől. A játékos MU-kötődése egyébként valószínűleg szintén szerepet játszott az álomajánlat elutasításában, hiszen az United szurkolói nem nézik túl jó szemmel, ha egyik egykori kedvencük a városi riválist erősíti. Ronaldo viszont egy rádióinterjúban megerősítette madridi hűségesküjét. „A Reallal akár egy tízéves szerződést is aláírnék. Úgy gondolom, játékoskarrierem azután be is fejeződne, vagyis hajlandó lennék arra, hogy más klub színeiben soha többé ne lépjek pályára” – mondta.

Ronaldo nemleges válasza alighanem felbőszíti Manszur bin Zayed Al-Najan sejket, a City tulajdonosát, akinek húszmilliárd fontra becsülik a vagyonát. Elképzelhető, hogy a bosszús milliárdos új „játékszer” után néz a piacon, s megpróbálja megszerezni a Barcelona valamelyik kincsét.

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.