Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-06-06 09:00:00

A szakértők szerint kivívhatja a vb-szereplést a női válogatott

Nyilatkozatok a német–magyar kézis meccs után

A világbajnoki kvalifikáció szempontjából elfogadható vereséget szenvedett a magyar női kézilabda válogatott Balingenben, a németek 26-24-re nyerték a párharc első meccsét.

A tét hatalmas volt, hiszen a német–magyar páros mérkőzés győztese lehet ott a decemberi brazíliai világbajnokságon, s majd ezen a tornán lehet bejutni a 2012-es londoni olimpia selejtezőjére, azaz Balingenen át vezet az út Londonba. Jól kezdtek és a szünetben még a mienk vezettek 12-11-re, ekkor a KEK-győztes Ferencváros játékosai repítették a csapatot. Fordulás után sokat cserélt Mátéfi Eszter szövetségi kapitány, s bár a játékrész derekán akadt egy kritikus időszak, sikerült úrrá lenni a gondokon. Végül 26-24-re nyertek a németek. A kétgólos hátrány hazai pályán ledolgozható, a visszavágó eredménye pedig a magyar női kézilabda következő éveit határozza meg.

– Ilyen mérkőzésre számítottunk, hiszen tudtuk, hogy nagyon erős ellenféllel szemben kell kivívnunk a világbajnoki szereplés jogát. Alaposan felkészültünk a németekből, s többnyire meg is tudtuk valósítani, amit elterveztünk. Sajnálom, hogy a második félidő elején nem döntöttük el a meccset, vezettünk két góllal is, aztán emberelőnyben nem dobtunk, hanem kaptunk gólt. Nyílt a továbbjutás és tudunk ennél jobban is játszani. Biztos hatalmas csata lesz Győrben – mondta Mátéfi Eszter szövetségi kapitány (képünkön).

– Akár meg is nyerhettük volna a meccset, de nem szabad elfelejteni, hogy ez csak az első felvonás volt. Hazai környezetben élnünk kell a lehetőséggel, és ki kell jutunk a világbajnokságra – vélekedett a Balingenben öt gólig jutó Szucsánszki Zita.

– Ledolgozgató a hátrány, általában négy gólon belül nincs különösebb gond az ilyen oda-visszavágós párharcokban. Az első félidőben jobban játszottunk, szünet után több volt a hiba, de ekkor sem láttam nagy problémákat. Talán Tomori Zsuzsi és Zácsik Szandra pihentetését nem értettem, de persze a szövetségi kapitány tudhatja ennek az okát – összegzett az alakulóban levő PLER-FTC vezetőedzője, Zsiga Gyula.

– Ezúttal is kiderült, hogy mennyit jelent a nemzetközi mérkőzéseken szerzett rutin, hiszen az első játékészben a KEK-győzes Fradi játékosai vitték előre a csapatot. Tudtam, hogy jó erőkből áll a német válogatott, hiszen Elek Gáborral, és Németh Andrással együtt térképeztük fel ellenfelünket a vb-selejtező előtti utolsó felkészülési tornán – fogalmazott Köstner Vilmos, a DVSC-Korvex vezetőedzője.

– Tipikus kupapárharc első meccse volt, amelyen a világbajnoki kvalifikáció szempontjából megfelelő eredményt értünk el. Az első játékrész elején, illetve a második félidő derekán akadtak nehezebb periódusaink, de a kritikus pillanatokban mindig akadt, aki átlendítette a csapatot a holtponton. Győrben ki kell harcolni a továbbjutást – mondta Skaliczki László, a férfiválogatott volt kapitány, aki jelenleg a Pick-Szeged együttesét irányítja.

Szamoránsky Piroska: – Felpuhult a védekezésünk a második félidő elején, ha ott jobbak vagyunk, akkor most nem kétgólos vereséggel mennénk haza, hanem mondjuk egy döntetlennel. Ezzel együtt még nem lefutott a továbbjutás.

– Az első meccsen nem dőlt el semmi, változatlanul nyílt a továbbjutás. Saját teljesítményemmel nem vagyok elégedett és sajnálom, hogy nem tudtunk jobb eredményt elérni, pedig volt rá lehetőségünk. Ígérem, a két meccs alapján jobbak leszünk – értékelt Pálinger Katalin.

Heine Jensen, a németek szövetségi kapitánya erre számított: – Tudtuk, hogy pokolian nehéz párharc vár ránk, és ez már az első meccsen bebizonyosodott. A hajrában kicsit jobbak voltunk, ezért várhatjuk előnnyel a visszavágót. A magyarokban biztosan van még valami plusz, így aztán nekünk is elő kell rukkolni valamivel, ami a mi javunkra billenti majd a mérleg nyelvét.

 

M. B. – MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Magyar válogatott
  • Egervárié az évezred legjobb válogatottja
  • Kulcsember lett Angliában a magyar focisztár
  • Bukarestben is elénekelték a Székely himnuszt a hokisok! – VIDEÓ
  • Görbicz bedobná az időn túli hetest?
  • Mit akar az év magyar focistája?
  • Tényleg Egervári a legjobb edző?
  • Távozott a röplabdások kapitánya
  • Miért nem értékeli Egervári a válogatottat?
  • „Már csak ketten vagyunk a tizenegyből”
  • Kassai miatt büntette Egerváriékat az észt bíró

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.