Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-09-17 19:00:00

Egy barátságos meccsen lefejelt egy újságírót, a klub szerint baleset volt

Nem rúgja ki, kiáll Sousa mellett a Videoton

Töretlen a klubvezetés bizalma a NB I-ben címvédő Videoton portugál vezetőedzője, Paulo Sousa iránt, közölte a klub. A tréner állítólag lefejelt egy újságírót.

A székesfehérváriak vezérkara az MTI-hez eljuttatott szombati közleményben leszögezte, hogy „Paulo Sousa-tól és az általa vezetett stábtól – ahogy eddig is – a továbbiakban azt várja, vezesse sikerre a csapatot mind a hazai, mind a nemzetközi meccsek során, ehhez továbbra is minden támogatást megad a csapatnak és vezetőedzőnek, aki iránt töretlen a klubvezetés bizalma.”


Jobbulást kívánnak az áldozatnak

A Videoton FC állásfoglalását megelőzte egy nagy visszhangot kiváltó incidens: nevezetesen az, hogy a portugál szakember egy szerdai barátságos meccsen lefejelte a Nemzeti Sport egyik újságíróját. „Egy felcsúti barátságos mérkőzésen, a játék hevében történt események kapcsán megsérült Borbola Bence újságíró. Honlapunkon Paulo Sousa és klubunk is sajnálatát fejezte ki az eset miatt. Megkerestük az újságírót, hogy vezetőedzőnk személyesen is jobbulást kívánhasson neki, Borbola Bence azonban nem tette lehetővé a találkozót, így nem maradt más lehetőségünk, mint hogy ezúton jelezzük, együttérzünk vele, és mielőbbi jobbulást kívánunk neki” – olvasható a fehérvári futballklub vezetésének közleményében.


„Sem mentség, sem magyarázat nincs”

Az ügyre még csütörtökön reagált a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ), amelynek elnöksége felszólította Paolo Sousát, hogy hivatalos úton a lehető legrövidebb időn belül nyilvánosan kérjen bocsánatot a Nemzeti Sport újságírójától. A portugál tréner a székesfehérvári klub honlapján csütörtök délután véletlen balesetnek minősítette az esetet, egyúttal mielőbbi felépülést kívánt az újságírónak. Az MSÚSZ irányító testületének tudomása szerint a mérkőzés hevében Sousa és Borbola többször is összeszólalkozott, de amint azt az elnökség leszögezte: „bármi is történt kettejük között, a kétszeres BL-győztes portugál szakember tettére sem mentség, sem magyarázat nincs”.


Rendőrségi feljelentés

A Nemzeti Sport beszámolója szerint a Videoton trénere szándékosan lefejelte az újságírót. Borbola Bence fejét három öltéssel varrták össze a kórházban. A sértett rendőrségi feljelentést tett Sousa ellen.

 

– mti –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.