Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-09-12 20:00:00

Tőzsér, Köteles, Tóth a Genk, míg Huszti a Zenit színeiben próbálkozik

Négy magyarral rajtol a Bajnokok Ligája

A címvédő szupercsapat, a Barcelona otthonában kezd a korábbi BL-győztes Milan kedden: a Bajnokok Ligájának szintjét idén sem érte fel a magyar bajnok, de négy légiós hazánkfia azért szerepet kaphat a vetélkedésben.

Barcelona–Milan csúcsrangadóval nyit idén a Bajnokok Ligája: a két sztárcsapat eddig egyaránt háromszor hódította el a Bajnokok Ligája-trófeát. A rangadó esélyese egyértelműen a katalán gárda, hiszen a Barca otthoni mérlege lenyűgözően magabiztos: a legutóbbi 21 BL-meccs mindegyikén lőtt gólt, s 19 győzelem mellett csupán kétszer kapott ki. A Milannak csak akkor lehet keresnivalója, ha képes hatástalanítani a Barca világklasszis középpályás sorát: de a Xavi, Iniesta, Fabregas trió semlegesítése is kevés lehet, mert akkor még ott van a csatárzseni, Messi, aki legutóbbi 18 Bajnokok Ligája-szereplése alkalmával pontosan 18 gólt szerzett. Paradox, de egy per egyes elképesztő gólátlaga már nem is ijesztő, csupán az ellenfeleknek eleve azzal kell kalkulálniuk: a meccs nem 0-0-ról, hanem 1-0-ról indul…

A keddi programból kiemelkedik a két angol–német párharc: a Chelsea–Leverkusen összevetésről annyit, a Chelsea legutóbbi 23 hazai BL-fellépésén kivétel nélkül veretlen maradt! A Borussia Dortmund–Arsenal párosításban a német egylet a legutóbbi 11 hazai BL-meccséből csak ötöt volt képes megnyerni, de az Arsenal sem lehet büszke statisztikájára: utóbbi hét idegenben játszott Bajnokok Ligája-meccséből hatot elveszített.

A csoportnyitánynak akad magyar vonatkozása is: a Chelsea-t és a Leverkusent felvonultató négyesnek a tagja még a spanyol Valencia mellett a Tőzsér Dánielt (nyitó képünkön), Köteles Lászlót és Tóth Balázst foglalkoztató belga Racing Genk, míg a Huszti Szabolcsot a soraiban tudó orosz Zenit a portugál Porto, az ukrán Sahtar Donyeck és a ciprusi APOEL Nicosia együtteseivel találkozik.

 

– mi –
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.