Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2012-01-08 07:00:00

Támogatták a Madarász utcai Kórházat és az iszapkatasztrófa áldozatait is

Milliókat adományoznak a magyar focisztárok

Kórházakat, gyermekekkel foglalkozó szervezeteket támogatnak komoly összegekkel a Filipovics Vladan által képviselt magyar labdarúgók, sőt létrehozták az F-Group Alapítványt, melyen keresztül már eddig is milliókat adományoztak.

Huszti Szabolcs és Juhász Roland korábban is sokat áldozott karitatív célokra, mígnem menedzserükkel Filipovics Vladannak együtt úgy döntöttek, hogy létrehozzák az F-Group alapítványt. A focisták jótékonyságra szánt pénze ennek a szervezetnek a számlájára került, majd innen továbbítja egy-egy játékos a számára szimpatikus alapítványnak a pénzt.

Jelenlétükkel is segítenek

A F-Group 2008-ban csatlakozott a Madarász utcai Gyermekkórház fejlesztési munkáit támogató Gyermekkor Alapítványhoz, s azóta a szervezet „arcaként” jelennek meg az alapítvány kiadványaiban, plakátjain. De a sztárok tudják, hogy a beteg gyermekeknek személyes jelenlétükkel segíthetnek a legtöbbet, ezért többször is ellátogattak már a kórházba. Az F-Group-játékosok az árverezésre bocsátott mezeik bevétele mellett 2010 nyarán egymillió forinttal támogatták a Gyermekkor Alapítványt, a tavaly ősszel pedig Juhász Roland ajánlotta fel válogatott fellépéseiért járó prémiumát – egymillió forintot –, amit az Eb-selejtező-sorozat végén újabb kórházlátogatással egybekötve adott át.

Az iszapkatasztrófa áldozatain is segítettek

Az F-Group is csatlakozott a 2010 októberében történt szörnyű iszapkatasztrófa áldozatainak megsegítéséhez: Huszti Szabolcs, Juhász Roland és Filipovics Vladan a tragédia talán legnagyobb csapását elszenvedő Juhász-családot támogatta, a futballisták az F-Group Alapítványon keresztül egy-egy millió forintot, menedzserük pedig további ötszázezret adományozott a tizennégy hónapos kislányukat elveszítő szülőknek. Erzsébetet és Zoltánt az ajkai kórházban látogatta meg az F-Group küldöttsége. Az Anderlechtben légióskodó Juhász Roland ezenfelül nevelő egyesületéről sem feledkezett meg, s négyszázezer forinttal segítette a Tápiószecsői FC utánpótláscsapatait.

Aki tud, segítsen!

A 2012-es évet a jelenleg az orosz Zenit Szentpétervár együttesében futballozó Huszti Szabolcs kezdte jótékonykodással, egymillió forintot ajánlott fel a Gyermekkor Alapítványnak, s a kórházban fekvő kis betegeknek pedig személyesen adta át az általa dedikált labdákat. (Ezt láthatják nyitóképünkön.)
„Amikor Hannoverben játszottam, rendszeresen jártuk a kórházakat, és a Zenitnél is szokás, hogy a futballisták jótékony akciók mellé állnak, támogatják a rászorulókat – mondta Huszti Szabolcs. – Számomra tehát természetes, hogy egy sportoló akár személyes jelenlétével, akár ajándéktárgyakkal, vagy esetenként pénzzel segíti a gyerekeket. Én nem azért látogatok el a Madarász utcai kórházba, hogy jó színben tűnjek fel, vagy hogy jobban aludjak. Az a szándékom, hogy felhívjam a figyelmet a karitatív tevékenység jelentőségére, arra, hogy aki tud, az segítsen, mert szükség van rá. A legutóbbi látogatásom óta is több korszerűsítésen esett át a kórház egy-egy szárnya: az immár modern intenzív osztály előtt plakát hirdeti, hogy többek között a mi felajánlásainkból valósult meg a fejlesztés, de megmutatták azt a tizenöt millió forintért vásárolt ultrahanggépet is, amit a napokban vett az alapítvány a kórháznak. Az ember évek óta a futballal kel és fekszik, így az, amikor a munkámtól távol álló közegbe csöppenek, más megvilágításba helyezi a mindennapi életet.”


- mi -

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.