Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-08-10 16:30:00

A Loki volt erőnléti guruja irányítja a gólképtelen Újpestet

Mészöly Beenhakkert okolja kirúgásáért

Leváltotta Mészöly Géza edzőt a négy bajnoki meccsét négy vereséggel záró Újpest vezetősége: utódja a Debrecen korábbi erőnléti edzője, a szerb−angol kettős állampolgárságú Zoran Szpisljak.

Eddigi négy bajnokijából mind a négyet elveszítette az Újpest, ráadásul még gólt sem rúgott, így az utolsó előtti helyen áll a bajnokságban, a napokban pedig új sportigazgató érkezett a Megyeri útra, s e két fejlemény együtt változást generált a lila-fehéreknél. A holland Leo Beenhakker augusztus 10-én reggel közölte a szakmai stábbal és a kerettel, hogy a csapatnak új impulzusokra van szüksége a feltámadáshoz, ezért Mészöly Géza veheti a kalapját.

 
Beenhakker befolyása alá került a klub, állítja Mészöly
Fotó: ufpestfc.hu

– Sajnálom, hogy edzői pályafutásom során második alkalommal kell idő előtt befejeznem a munkát Újpesten – fogalmazott az MTI-hez eljuttatott közleményében Mészöly Géza, aki egyértelműen utalt arra, hogy ki miatt kell távoznia. – A sors fura fintora, hogy ugyancsak másodszor fordul elő velem – korábban 2010 elején a Vasasnál –, hogy az általam vezetett csapat egy külföldi szakember befolyása alá került, akinek az első döntései közé tartozott, hogy az én munkámtól eltekintsen.

A 44 éves edző kifejtette: menesztése még túl friss ahhoz, hogy teljes körűen értékelje az eseményeket, ezért egy hét múlva sajtótájékoztatón beszél majd a leváltása részleteiről, de elöljáróban leszögezte, hogy az Újpest iránti elkötelezettsége töretlen, nagyon sok szeretetet kapott a szurkolóktól. Mészöly Géza köszönetet mondott szakmai stábjának, és további sok sikert kívánt az Újpestnek.


Mostantól a szerb–angol kettős állampolgár Szpisljaké az újpesti edzői poszt
Fotó: MTI/Földi Imre

Utódja Zoran Szpisljak, a DVSC egykori pályaedzője. Talán nem véletlenül, hiszen a lila-fehérek ügyvezető igazgatója, Bartha Csaba még Debrecenben együtt dolgozott a szerb–angol kettős állampolgárságú szakemberrel. Szpisljak Herczeg András stábjában főként az erőnléti felkészítésért volt felelős; neki tulajdonították, hogy a Bajnokok Ligája főtáblájára jutott Loki a magyar mezőnyhöz képest remek fizikai mutatókkal bírt.

 

– mi/MTI –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.