Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2010-12-02 15:51:00

Késéssel indult el Harkivból a debreceni „fegyencjárat”

Magyar focisták randalíroztak az éjszakában

Hiába volt a debreceni labdarúgócsapat tisztes helytállása Ukrajnában, a harkivi út nem a tisztes, 2-1-es vereségről lesz emlékezetes, hanem néhány magyar játékos éjszakai randalírozásáról.

Ukrán internetes források ma délelőtt írtak arról, hogy a szerda esti Metaliszt Harkiv-DVSC-TEVA mérkőzés után, már csütörtök hajnalban két magyar játékos a harkivi lengyel főkonzulátus előtt megrongálta az őrbódét / a mediaport.ua fényképe tanúskodik erről/ ezért őrizetbe vették őket, majd az adatok felvétele után távozhattak a rendőrségről.


Az alaphír sajnos igaz, valóban a magyar csapat játékosai, − és sajnos magyar állampolgárokról van szó – okoztak botrányt az ukrán nagyvárosban. Információink szerint azonban nem ketten, hanem hárman voltak, ráadásul nem csak az utcán viselkedtek botrányosan. A harkivi Hotel Auróra berendezését is megrongálták, s mivel az érintettek nem akartak fizetni, a szálloda egyik vezetője a repülőtéren próbálta meg behajtani a kárt, ezért is szállt fel a tervezettnél egy kicsit később a magyar delegációt szállító repülőgép.
 

A haon.hu internetes portál információja szerint Kabát Péter, Szakály Péter és Laczkó Zsolt az a három játékos, aki érintett volt az utcai rendbontásban.  A késve induló „fegyencjárat” debreceni landolása után a DVSC vezetői nem kívántak nyilatkozni, délutánra ígértek hivatalos közleményt.
 

Ezek után talán szerencse is, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékes testülete a rossz időjárás miatt elhalasztotta a hétvégi fordulót, ám a rendbontás idején erről nem tudhattak a játékosok, azaz úgy mulatoztak a harkivi éjszakában, hogy azt hihették, vasárnap bajnoki meccset kell játszaniuk. Ráadásul a debreceni klub vezetői azért döntöttek úgy, hogy a csapat minden Európa-liga meccs után töltsön még egy éjszakát a meccs helyszínén (egy évvel korábban a BL-találkozók után egyből hazaindult a küldöttség), hogy a játékosok jobban kipihenhessék magukat.
S ezek után csak azt mondhatjuk, hogy teljesen igaza volt Herczeg András klubmenedzsernek, amikor az előző szezon végén a bajnoki cím megszerzése után, három nappal a Magyar Kupa finálé előtt nem engedte haza játékosait, hanem az MK-döntőig együtt tartotta a csapatot. Valószínűleg sejtett valamit

Miskolczi Bence

A Harkiv elleni mérkőzés után történtekkel kapcsolatban a DVSC az alábbi közleményt adta ki.
A Metaliszt Harkiv elleni Európa Liga-csoportmérkőzés után a DVSC három játékosa - Kabát Péter, Laczkó Zsolt és Szakály Péter - az elrendelt takarodó után elhagyta a csapat szálláshelyét, és sétálni indult a városba. Séta közben Kabát Péter megütötte a lengyel nagykövetség előtt álló őrbódé oldalát, melynek üvege elrepedt. Az őrbódéban tartózkodó őrök intézkedtek a játékosokkal szemben: 120 euró pénzbírságot kellett fizetniük, ezt követően távozhattak a helyszínről. A haon.hu-n megjelent, hogy a csapat szálláshelyén is történt rendbontás. A Kabát Péter és Laczkó Zsolt által lakott szobában valóban megsérült néhány berendezési tárgy, amelyek értékét a játékosok megtérítették.A megtörtént események miatt a klub kiszabja a megfelelő büntetést az érintettek részére. 
 

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Foci
  • Gera számára véget ért ez az idény
  • Aczél fogdába került
  • Aczél ügyvédje kabátlopást emleget
  • Elhunyt Albert Flórián
  • Moszkovita vádak a fociedzők képzésén
  • Egy rendőr teheti tönkre a magyar focit
  • Foci: 24 órára az Eb-től
  • Hogy juthat ki az Eb-re a fociválogatott?
  • Einstandolják a sportközvetítések javát?
  • Várszegi elsőként szállt ki a focibizniszből

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.