Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-10-22 07:00:00

Senki sem maradhatna, de a régiek a közgyűlésen ellentámadásra készülnek

Ma lefejezhetik a kézilabdás vezérkart

Sportági forradalmat okozhat a szombati kézilabdás közgyűlés: az új elnök az előző éra összes szereplőjétől megszabadulna, a régiek azonban ellencsapásra készülnek.

Vetési Iván elnök nyári megválasztásakor közölte, ne várják tőle, hogy pénzt hoz a sportágba: „Nem azért választottak meg, mert pénzeszsákot hoztam és az ígértem, hogy mostantól megszűnnek az anyagi gondok. Láttunk már olyat, hogy valaki bevásárolta magát egy pozícióba, én azonban nem ilyen vagyok. Tiszta, átlátható gazdálkodást garantálok” – fogalmazott első interjúi egyikében.


Kész a leváltás forgatókönyve

Speciel első vállalását rögtön betartotta: elnöksége négy hónapja alatt egyetlen új szponzori szerződés megkötése sem fűződik a nevéhez, ámbátor állítása szerint a 150 milliós szövetségi mínuszt 50 milliós hiányra redukálta az apparátus átszervezésével. Vetési nem titkolta: a korábbi elnökséggel nem kíván együttműködni, ezért új alapszabály elfogadását akarja keresztülvinni a közgyűlésen. Ha ez sikerül, akkor drasztikusan csökken az elnökségi tagok létszáma, az új grémiumba pedig csak az ő bizalmasai kerülnének. Forgatókönyve szerint a régi arcokból egy sem maradhat a sportági csúcsvezetésben. Hogy ez jó vagy sem? Ennek a kérdésnek a megválaszolása nem egyértelmű, tudniillik a korábbi vezérkar megközelítőleg másfél évtizede alatt a semmiből a második legnézettebb sportággá emelte a kézilabdát. Sőt: az ország több városában egyértelműen az első sportággá vált, és a férfi és a női vonalon is vannak olyan csapataink, amelyek Európában is tényezők. Jószerivel nem volt olyan esztendő, amikor Magyarország ne rendezett volna valamilyen korosztályos vagy felnőtt világversenyt, vb-t, Eb-t.


Vetési elnök kiválasztottai a gazdasági életből érkeznének
Fotó: orientpress.hu

Új arcokat szeretne az elnökségbe

A leváltásra ítélt vezérkar tizegynéhány éve alatt másfél-két milliárd forintnyi szponzorpénzt pumpált a sportágba, ami igen figyelemre méltó. Még akkor is, ha vélhetően igaz a vád: a szövetség sokkal takarékosabb, ésszerűbb gazdálkodást is folytathatott volna. A Vetési elnök által megálmodott elnökség nyolcfős lenne: ő vezetné, öt embere közül négy a gazdasági életből érkezne, csupán egy képviselné a szakmát, ámbátor ő sem aktív sportági szereplő. A csapatok két elnökségi tagot jelölhetnek. Vetési emberei hiába a gazdasági élet vezetői, pozícióba emelésük egyáltalán nem garantálja, hogy pénzt is fognak szerezni, hiszen korábban hiába tüntek fel egyik-másik szövetségben, nem erről voltak híresek.


Kérdés, vajon nyíltan is vállalják-e a konfliktust?

Információink szerint a leváltásra ítéltek nem hajlandók szó nélkül hagyni a pozícióvesztést: komoly háttérmunka és lobbitevékenység folyik, hogy megtopredózzák Vetési mindent átírni szándékozó vágyait. Mindezt sikerre is vihetik, hiszen a régiek évtizedes kapcsolatrendszerük révén ismert terepen küzdenek. Csakhogy egészen más a szavazás előtt szervezkedni, mint kiállni a közgyűlés elé, és nekimenni az elnöknek…

Nagy László nem lesz válogatott
Eddig nem történt olyasmi, ami miatt megváltoztatta volna elhatározását és pályára lépne a válogatottban – nyilatkozta Nagy László, a Barcelona BL-t nyert csapatkapitánya a Nemzeti Sportnak. Kijelentette, nyári szabadsága alatt találkozott Vetési Iván elnökkel, és jelezte, hogy elhatározásában nem történt változás.„Végül azzal váltunk el, hogy az ősszel újra leülünk beszélgetni, ám konkrét időpontról nem állapodtunk meg” – mondta Nagy.

 

 

 

 

 

 

 

 

Simon V. Attila

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.