Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-07-21 20:00:00

Az erőnléti edzőből lett ügyvezető kirúgta Kovács Zoltánt, a lila-fehér ikont

Leszámolás az újpesti focistáknál

Július 1-jén nevezték ki az Újpest ügyvezető igazgatójának dr. Bartha Csabát, aki akkor azt ígérte, a rendrakás időszaka következik. Nem állított valótlant: kirúgta a klub ikonját, a sportigazgató Kovács Zoltánt.

„Kétszer nem lépsz ugyanabba a folyóba” – mondta a Krisztus előtti VI. században Hérakleitosz. A tézist azóta többen is cáfolták, s most itt az újabb példa, Kovács Zoltán (képünkön) esete. Az újpesti futball előző másfél évtizedének meghatározó alakját ugyanis 2008-ban játékosként küldte el a klub, hogy aztán sűrű mea culpázások közepette hívja vissza sportigazgatónak. A lila-fehér tábor „Kovácszolija” lelkében harag nélkül tért vissza, s hatalmas lelkesedéssel látott munkához. Nem volt egyszerű dolga, hiszen a klub történetének egyik legnehezebb időszakában kellett lavíroznia, s úgy tűnt, sikerrel teszi dolgát. Az égető anyagi gondok közepette a csapat kulcsjátékosoktól volt kénytelen megválni, ám a rutinos labdarúgók helyére lépő fiatalok bizonyítottak. Az Újpestet általában pozitív példaként állították a többi együttes elé.


Nézetkülönbségek a tulajdonossal

Igaz, lehetett olyan híreket hallani, miszerint a csapatot működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosának, Tolnai Sándornak nem volt mindenben azonos a véleménye az újpesti ikonéval, csakhogy arra senki nem gondolt, hogy az ingatlanügyekben érdekelt, így a válság miatt nehézségekkel küzdő tulaj el meri küldeni Kovácsot. Nem is ő küldte el… Megtette helyette legújabb szerzeménye, a július 1-je óta ügyvezető igazgatóként dolgozó Bartha Csaba, aki kinevezése után két héttel már nagy változásokról beszélt.


Bartha Csaba az új seprű: előre megmondta, aztán megtette
Fotó: ujpestfc.hu

„A rendrakás a jövő héten elkezdődik, lesznek személyi változások, lesznek távozók és érkezők, a szervezés és a menedzsment területén is” – mondta az új direktor, s nem is várt sokáig a meglehetősen látványos első lépéssel: bejelentése után öt nappal elküldte Kovács Zoltánt.


A „jöttment” rúgta ki az ikont

„Az Újpest FC a mai napon egyoldalúan szerződést bontott Kovács Zoltán sportigazgatóval, aki 2010. január 6-tól töltötte be ezt a posztot klubunknál, azt megelőzően pedig, 2009 júliusától utánpótlás-igazgatóként dolgozott. Az Újpest FC a sportszakmai feladatok stratégiai irányítását a jövőben más szakemberre bízza, akit augusztus elejéig nevez meg klubunk vezetése” – olvashattuk a klub honlapján megjelenő, nem éppen szószátyár közleményben.
Az ízig-vérig újpesti sportembernek tehát mennie kellett, s egy olyan vezető írta alá a felmondólevelét, akinek – a munkaviszonyon kívül – semmilyen kötődése nincs a klubhoz.


Találgatják: ki lesz a következő?

A korábban a Vasasnál és a DVSC-nél dolgozó Bartha Csaba helyzete egyébként is különleges a honi labdarúgásban, szerepvállalása abszolút „magyaros”. Az egykoron sífutóként több magyar bajnoki címet is szerző Bartha ugyanis erőnléti szakemberként került a futball világába; Debrecenben akkor figyeltek fel rá, amikor munkája nyomán látványosan fejlődött a Vasas labdarúgóinak az állóképessége. Sportigazgatóként került a Lokihoz, ahol már alaposan belefolyt az adminisztratív munkába, mígnem tavaly decemberben bejelentették, hogy távozik a cívisvárosból. Féléves kihagyás után tűnt fel a liláknál, immáron hivatalosan is adminisztratív munkakörben. Persze az újpesti tulajdonosnak szíve joga, hogy kit milyen munkakörben alkalmaz, ám egy erőnléti szakembert ügyvezetőnek kinevezni nem éppen logikus, nagyjából olyan, mint egy zseniális könyvelőre bízni a csapat edzéseit. A Bartha-éra első látványos intézkedése óta Újpesten senki nem nyugodt. Azt találgatják: ki lesz a következő?

 

Zs. P.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Foci
  • Gera számára véget ért ez az idény
  • Aczél fogdába került
  • Aczél ügyvédje kabátlopást emleget
  • Elhunyt Albert Flórián
  • Moszkovita vádak a fociedzők képzésén
  • Egy rendőr teheti tönkre a magyar focit
  • Foci: 24 órára az Eb-től
  • Hogy juthat ki az Eb-re a fociválogatott?
  • Einstandolják a sportközvetítések javát?
  • Várszegi elsőként szállt ki a focibizniszből

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.